Zanka

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Döviz kurunda olduğu gibi ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir enflasyon var. En kısa zamanda bunun önüne geçeceğiz” dedi. Temmuz ayını işaret eden Erdoğan, “Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz” açıklamasında da bulundu…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ÖRTÜLÜ AMBARGO”

* Ülkemizin uluslararası alanda nasıl köşeğe sıkıştırılmaya çalışıldığını unutmadık. Milletimizle birlikte istikbalimize sarıldıkça maruz kaldığımız saldırıların cephesi genişledi.

* Ülkemizi Türkiye modeli ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize kararlılıkla devam ediyoruz.

* Türkiye 15 Temmuz'u bertaraf ettikten sonra batılı ülkelerin husumetiyle karşı karşıya kalmıştır. Ülkemize karşı uygulanan örtülü ambargo, finans araçlarının öne çıkarıldığı bir boyuta ulaşmıştır.

“ÜLKEMİZDE ENFLASYON SORUNU ELBETTE VARDIR”

* Salgın döneminde son derece başarılı bir yönetim sergiledik. Salgın süreci küresel ekonominin 2008 finans kriziyle bozulan dengelerini alt üst etti.

* Gelişmiş ülkeler 5 katına çıkan enflasyonla yüzleşmek durumunda kaldı. Enflasyon tarihlerinde görülmemiş orana ulaştı.

* Ülkemizde enflasyon sorunu elbette vardır. Buna ek olarak kur sorunuyla boğuşmuştur.

* Döviz kurunda olduğu gibi ekonomimizin gerçekleriyle uyuşmayan bir enflasyon vardır. En kısa zamanda bunun önüne geçeceğiz.

“TEMMUZ'DA YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ”

* Milletimizin hiçbir ferdini enflasyon karşısında ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz.

* Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz. Sen geriden geliyorsun.

ÖZEL OKULLARA ZAM SINIRI

* Özel okullardaki fiyat artışlarını enflasyonla yani yüzde 36 seviyesinde sınırladık. Biz kimin ne dediğine değil kendi stratejimize bakarak işleri yürüteceğiz.

“YAZ AYLARINDA ÇABALARIMIZIN MEYVELERİNİ HEP BERABER ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

* Önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın meyvelerini hep beraber almaya başlayacağız. İşte o zaman Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 tarihi bir dönüm noktası unutulmaz bir bayram haline dönüşecektir.

* Ekonomide şampiyonlar liginin parçası haline getirme konusunda azimliyiz.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

* CHP'nin başındaki zat yıllardır ısrarla takip ettiği hezeyan şeklini alan yalan, iftira, çarpıtma siyasetiyle milletimizin eğlencesi haline geldi. Anlaşılan ülkemizde komedyen eksiği var ki CHP'nin başındaki zat orayı doldurmak için tüm gücüyle çalışıyor.

* Ana muhalefet makamı milleti eğlendirmek değildir. Bu zat 2019 seçimlerinde belediye başkan adaylarını yanına alarak kimseyi işten çıkarmama, metro ağıyla donatma donatma gibi vaatlerle milletin karşısına çıkmıştı.

“TALİMAT VERDİK, VAATLERİ YERİNE GETİRİLECEK”

* Arkadaşlarımıza talimat verdik, nerede bir CHP'li belediye varsa çiftçiye bedava elektrik verilmesi başta olmak üzere vaatleri yerine getirilecek.

* Madem CHP'liler yoğun, teklifleri belediye meclislerine getiremiyorlar, onların yerine arkadaşlarımız bunu yerine getirecek. Maksat CHP'nin başındaki zatı kendi tabanı nezdinde rezil etmeyelim.

* Kılıçdaroğlu'na bir hatırlatmada daha bulunayım. Hani kimsenin işinden edilmeyeceği konusunda namus sözü vermişti ya o söz kendi belediye başkanları tarafından ayaklar altına alındı.

* Kendi belediye başkanlarına sözü geçmiyorsa bizim belediye meclisindeki arkadaşlarımız kendisine yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.

“CHP'Yİ KANDİL'İN KAPI KULUNA ÇEVİRDİLER”

* Kamu görevlilerimizin karşısında aslan kesilen Bay Kemal ve yoldaşları bölücü örgütün karşısında kağıttan kaplana dönüştüler.

* Seçim meydanlarından kendilerine 'Mustafa Kemal'in itleri' diye ayar verenlerin avukatlığına soyundular. CHP'yi Kandil'in kapı kuluna çevirdiler. Bu bayat taktiklerde artık deniz tükenmiştir.

* Milletimiz bunlara prim vermedikçe Bay Kemal ve arkadaşları kontrolü kaybetmeye başladılar. Hemen her gün yeni bir utanç tablosuna imza atıyorlar.

HDP’Lİ SEMRA GÜZEL’İN TERÖRİSTLE FOTOĞRAFI

* Ortaklarınızdan birinin terör örgütü üyesiyle resimleri yayınlanıyor. Günlerdir bu resimleri izledik. PKK'nın bir uzantısı olarak bu kadın parlamentoda.

* Bununla ilgili olarak karma komisyona süratle gönderdik. Karma komisyonda da gereği yapılacak. Biz parlamentomuzda bu tür birilerini görmek istemiyoruz. PKK uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz.

* Cumhur İttifakı gereken her şeyi söyledi. Bay Kemal sen neden susuyorsun? İYİ Parti neden susuyorsun? HDP sen niye susuyorsun?

* Ağızlarından bir şey çıktı mı? Çıkmadı. Diğerleri de yanalı bohça, onlarda da bir şey yok. Bu teröristlerden oluşan parlamento demokratik bir parlamento olamaz.

 “KARŞIMIZA ÇIKARACAKLARI ADAY KONUSUNDA ANLAŞAMIYORLAR”

* Türkiye bu muhalefet sorununu nasıl çözer bilmiyoruz. İktidara takipler ama bir vizyon yok. Karşımıza çıkaracakları aday konusunda anlaşamıyorlar. Saç saça baş başa kavgaya dönüşmüş durumda. Yakında adliyelik olurlarsa şaşırmayın.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver