Zanka

KİPTAŞ kura çekim töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, isim vermeden ilçe belediye başkanlarına seslendi. 39 ilçe belediyesini işbirliğine davet eden ve “Bize köstek olmak değil, destek olsunlar” diyen Başkan İmamoğlu, “Bu yönüyle özellikle bazı süreçlerimize özel dava açma çabasında olan, engelleme çabasında olan, bir şeyler üretme çabasında olan belediye başkanlarımızın şu anki yaratılmak istenen bize karşı şahsıma ve yönetimimize karşı yaratılmak istenen siyasi türbülansın içine kapıldıklarını hissediyorum. Vazgeçsinler, o türbülans kendilerine zarar verecek. O türbülansa kapılanlar bir sonraki seçimde inansınlar ki vatandaşın huzuruna çıkıp oy bile isteyemeyecekler” dedi…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ’ın “Tuzla Aydınlık Evler” projesinin hak sahiplerini belirlemek üzere düzenlediği kura çekim töreninde konuştu.

Başkan İmamoğlu, 39 ilçe belediyesi başkanlarına seslendi ve şu ifadeleri kullandı:

* 39 ilçe belediyesini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin güvenilir iştiraki KİPTAŞ’ın süreci olarak bir parçası olma duygusu içinde olan her belediyemizde bizim de işbirliğine davet ediyoruz.

* Bize köstek olmak değil, destek olsunlar. Bakın ben nereye gitsem o ilçenin belediye başkanını davet ediyorum. Nereye gitsem temel atma törenine davet ediyorum. Nereye gitsem açılış törenine ya da anahtar teslim törenine o ilçenin belediye başkanını davet ediyorum.

* Yani oradaki ilçe belediye başkanı da halkın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanı, ben de halkın oyuyla seçilmiş, büyükşehir belediye başkanıyım. Birbirimize saygı üreteceğiz, birlikte halkımıza iş üreteceğiz.

* Bu iş üretme hususunda 39 ilçe belediyemizi bizimle işbirliği yapmaya yine davet ediyorum. O zaman vatandaşın gözünde daha itibarlı ve bir sonraki seçimde daha anlamlı bir şekilde vatandaşla buluşabilecek bir konumda oluruz hep birlikte.

* Bu yönüyle özellikle bazı süreçlerimize özel dava açma çabasında olan, engelleme çabasında olan, bir şeyler üretme çabasında olan belediye başkanlarımızın şu anki yaratılmak istenen bize karşı şahsıma ve yönetimimize karşı yaratılmak istenen siyasi türbülansın içine kapıldıklarını hissediyorum.

* Vazgeçsinler, o türbülans kendilerine zarar verecek. O türbülansa kapılanlar bir sonraki seçimde inansınlar ki vatandaşın huzuruna çıkıp oy bile isteyemeyecekler. Bıraksınlar işi üretsinler, iş üretenin yanında olsunlar.

* Üretmediğimiz hususa karşı gelsinler, bu kişiler, bu şahıslar hangi belediye başkanları olduklarını kendileri iyi biliyorlar. Onlara buradan çağrı yapıyorum. Bizim de iş üretme konusunda özel çaba göstersinler.

“BİR AVUÇ İNSANI MUTLU ETME ÇABASINDA ASLA OLMADIK”

* İstanbul’un her hususunda sosyal konuttan altyapısına, dünyanın en çok metro yapan şirketinden İstanbul’a en fazla bir dönemde yeşil alan kazandıran belediyesine varıncaya kadar, her hususta özenli bir yönetim olmaya devam edeceğiz. Ve günün sonunda biz, bu şehrin 16 milyon insanını mutlu edeceğiz. Bir avuç insanı mutlu etme çabasında asla olmadık, olmayacağız.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver