Zanka

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı tartışmaları zaman zaman yeniden alevleniyor. Muhalefetin Erdoğan’ın yasal olarak aday olamayacağına yönelik çıkışlarına AKP’li Muhammed Emin Akbaşoğlu’ndan yanıt geldi. 5 yıl önceki Anayasa değişikliğini hatırlatan Akbaşoğlu, “Hiçbir muhalefet temsilcisi, cumhurbaşkanının ikinci kez aday olamayacağına dair hiçbir şey söylemedi. Anayasa değişikliği çalışmaları esnasında tüm muhalefet temsilcileri 'Getirdiğiniz değişiklik teklifiyle mevcut cumhurbaşkanı dahil olmak üzere adaya olabilecek bütün cumhurbaşkanlarına yeni sistemde teorik olarak 14 yıl cumhurbaşkanlığı yapabilme imkanı getiriyorsunuz' dediler” diye konuştu…

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde aday olup olamayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

5 yıl önceki Anayasa değişikliğini hatırlatan ve Erdoğan'ın ikinci kez aday olmamasının zemininin hazırlandığını söyleyen Akbaşoğlu, o dönem muhalefetin cumhurbaşkanının ikinci kez aday olamayacağına dair bir çıkışı olmadığını da belirtti ve şöyle konuştu:

“Anayasa Komisyonu üyesi olarak yeni anayasa değişikliğine ilişkin 2016-2017 yıllarında en başından sonuna kadar içinde bulundum. Hiçbir muhalefet temsilcisi, cumhurbaşkanının ikinci kez aday olamayacağına dair hiçbir şey söylemedi. Anayasa değişikliği çalışmaları esnasında tüm muhalefet temsilcileri 'Getirdiğiniz değişiklik teklifiyle mevcut cumhurbaşkanı dahil olmak üzere adaya olabilecek bütün cumhurbaşkanlarına yeni sistemde teorik olarak 14 yıl cumhurbaşkanlığı yapabilme imkanı getiriyorsunuz' dediler. Bu beyanlar açık ve seçik olarak tutanaklarda ortadadır.

Şimdi mızıkçılık peşindeler. Yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ara şampiyon olduğu görülüyor. Korku salmış kendilerine. Korkunun ecele faydası yok! Geliyor gelmekte olan! Ne yapsanız boş! Haziran 2023'te yeniden geliyoruz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver