Zanka

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumları tartışmalı başladı. Meclis oturumuna burs ve vakıflar tartışması damgasını vurdu. AKP’li vekil Kalaycı’nın sözleri Başkan İmamoğlu’nu çileden çıkardı…

İBB Meclisi Eylül ayı toplantısı Başkan İmamoğlu’nun konuşması ile başladı. Kısa bir süre önce grup oluşturan İYİ Parti ve MHP'ye başarılar dileyen İmamoğlu, konuşmasına 12 Eylül darbesinde kaybedilen insanları anarak devam etti. Darbelerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan İmamoğlu, 27 Mayıs'ta idam edilen Adnan Menderes'i de andı. Muharrem ayı vesilesiyle Alevi yurttaşlara da selam gönderen İmamoğlu bir olmayı, diri olmayı öne çıkaran felsefenin de herkes tarafından benimsenmesi gerektiğini söyledi.

İYİ PARTİ VE MHP RESMEN AYRILDI

Yerel seçimlere ittifak olarak giren 4 siyasi parti kendi gruplarını kurdu. Millet İttifakı’nda yer alan İYİ Parti ve Cumhur İttifakı’ndaki MHP ayrı gruplar ile yola devam kararı aldı.

TOPLANTIDA GERGİN ANLAR

Toplantıya AKP İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın vekil seçildikten sonra da İBB'den maaş almaya devam ettiğine dair tartışmalar damgasını vurdu.

Meclis toplantısında kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İBB burslarıyla ABD’ye gönderilenler olduğunu söyleyerek, “Bir milletvekili bilgisayar mühendisi olarak işe başlıyor. Aynı gün ABD’ye gidiyor. Metro A.Ş’de çalıştığı görülüyor ama oraya Siyaset Bilimi okumaya gönderilmiş. Ne alakası var Metro A.Ş’yle siyaset biliminin? Bu konuyla ilgili haber yapılıyor, yayın yasağı geliyor. Ve bunun gibi İBB bursuyla başka Amerika’ya gidenler de var… Ben şimdi merak ediyorum; İGDAŞ, İSPARK, İSFALT, İBB’de çalışan Sayın Binali Yıldırım’ın kaç tane akrabası var? ” diye sordu.

VAKIF TARTIŞMASINDA İMAMOĞLU’NU KIZDIRAN SÖZLER

Bugünkü toplantıda da sık sık taraflar arasında sert atışmalar geçerken, vakıflar tartışması da başka bir boyuta ulaştı.

AKP'li Ömer Faruk Kalaycı'nın 'O vakıflarda sizin uykularınızı kaçıracak kişiler yetiştirilecek' sözlerine Başkan Ekrem İmamoğlu, 'Bu sözler, suç duyurusu başlatılabilecek niteliktedir. Ayrıca bu memlekette benim uykumu kaçıracak hiçbir kimse yoktur. Bizim evlatlarımız kimsenin uykusunu kaçırsın diye yetişmiyor bu ülkede' diyerek sert bir dille cevap verdi ve ‘kendisini özür dilemeye davet ediyorum’ dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11