Zanka

Türkiye’nin konuştuğu cinayetin katilleri için karar belli oldu. Katillerden birinin cezaevinden izin alarak çıktığı ifadesinde ortaya çıktı…

İstiklal Caddesi'nde İTÜ'lü Halit Ayar'ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Emrah Yaşar ve Erhan Kurdal, ifadelerinin alınmasının ardından 'yağmaya teşebbüs' ve 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan saldırganlar tutuklandı.

CEZAEVİNDEN 'İYİ HAL' NEDENİYLE İZİN ALMIŞ

27 yaşındaki Emrah Yaşar’ın, 2014 yılında 'Tehdit ve gasp' suçundan tutuklanarak cezaevine girdiği 2016 yılında ise Kırklareli Açık Cezaevi'ne yollandığı öğrenildi. Cezaevindeki 'iyi hali' sebebiyle Yaşar’a 2 Eylül'de izin verildiği ve 15 suçtan kaydının bulunduğu belirtildi.

27 yaşındaki Erhan Kurdal’ın ise 2019 yılı başında 'Gasp' suçundan cezasını yatarak tahliye olduğu öğrenildi. Kurdal’ın da 10 suçtan kaydının olduğu ifade edildi.

İFADESİNDE HER ŞEYİ ANLATTI

İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan 23 yaşındaki Halit Ayar'ı, iki arkadaşıyla birlikte gittiği İstiklal Caddesi'nde Tünel'deki tramvay durağında otururken bıçaklayan Emrah Yaşar, ifadesinin detayları da ortaya çıktı. Yaşar, şunları söyledi:

"Cezaevinden izinli olarak çıkmıştım. Arkadaşım Erhan Kurdal ile Taksim'e bir bara eğlenmeye gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. 'Biz niye bira alalım?' dediler. Bunun üzerine 'O zaman para verin, biz kendimiz alalım' dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım."

Emrah Yaşar'ın yanındaki Erhan Kurdal ise çok sarhoş olduklarını söyleyerek, elindeki kırık bira şişesiyle saldırdığını kabul etti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11