Zanka

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması, en büyük adaletsizliktir. Osman Kavala, AYM kararına rağmen 1541 gündür hapiste. Onun hapiste olması, onun kişisel sorunu değildir, Türkiye'nin en temel adalet sorunudur” dedi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle.

OSMAN KAVALA

* Adalet kadar değerli bir kavram yoktur. Bir kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması, en büyük adaletsizliktir.

* Kaldı ki adaleti dağıtmak için kurumlar oluşturmuşuz, mahkemelerimiz var yetmemiş uluslararası hukuku Anayasamıza koymuşuz. Ama maalesef AYM kararlarının uygulanmadığını hepimiz biliyoruz. Adaletin olmadığını biliyoruz.

* Osman Kavala, AYM kararına rağmen 1541 gündür hapiste.

* Onun hapiste olması, onun kişisel sorunu değildir, Türkiye'nin en temel adalet sorunudur.

“YOLSUZLUK DOSYALARINI UNUTTURMAK İSTİYORLAR”

* Kendileriyle ilgili bütün olumsuz haberleri sosyal medyadan çıkarmak istiyorlar. Bu konuda genç bir avukata yetki verildi. Talimat verildiğini biliyorum. İş büyürse o avukatın da adını açıklayacağım.

* Yolsuzluk dosyalarını yok etmek, unutturmak istiyorlar. Feriştahınız gelse yok edemezsiniz.

* Bizim iktidarımızda cepleri doldurmak yok, bizim iktidarımızda vatandaşı cebini doldurmak var.

“SENİN ÇÖZEMEDİĞİN SORUNLARI ÇÖZMEK İSTİYOR BAŞKANIMIZ”

* İstanbul'da belediye başkanı metro yapmak istiyor, İstanbullunun trafik sorunu çözülmek isteniyor ama bir kişiden imza alınamıyor.

* Senin çözemediğin sorunları çözmek istiyor başkanımız, niye engel oluyorsun?

* Burnuma kokular geliyor diyorsan, müfettiş ordun var neden görevlendirmiyorsun. Biz halka hizmet ediyoruz, herkes bunu bilsin.

“YAPTIKLARI İŞ; AÇIM MI DEDİ, ATIN SALONDAN”

* Bir AK Partili milletvekilinin yaptığı toplantıda, yine AK Partili bir çiftçinin çıkıp 'açım aç' demesi... Normalde bu insanın dinlenmesi lazım. Yaşadığı sıkıntıları, AKP'li vekilin dinlemesi lazım. Gerçekle yüzleşmesi lazım, yüzleşmiyor.

* Yaptıkları iş, açım mı dedi, atın salondan. Tek çare bunu söyleyen kişinin salondan atılması.

* Biz bunu yapmayacağız, her vatandaşımızı dinleyeceğiz. Gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver