Zanka

Demokrat Parti Genel Merkez binasının sanayi depolama alanı olarak ilan edilmesine tepki gösteren DP’li Milletvekili Cemal Enginyurt, “Ankara’nın göbeğinde sanayi depolama alanı olarak Demokrat Parti Genel Merkez binasını mı buldunuz? “Bunu çözün” diyoruz. Diyorlar ki “Cumhur İttifakı’na destek veriniz.” Bu mu anlayışınız? Bu rüşvettir, haksızlıktır” dedi…

Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’nın yakınında bulunan Demokrat Parti (DP) Genel Merkezi binası, Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla imar planı değiştirilerek “kültürel sosyal alan” ilan edildi. 12 yıllık hukuk mücadelesinde birden fazla kez DP lehine karar çıkmasına rağmen mahkeme kararları uygulanmadı.

Son olarak Mansur Yavaş başkanlığındaki Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde tutan AKP tarafından, genel merkez binasının arazisi “sanayi depolama alanı” ilan edildi. Mansur Yavaş’ın veto ettiği karar, belediye meclisince onaylandı.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı ile birlikte genel merkez önünde karara tepki gösterdi.

“BUNU ÇÖZÜN DİYORUZ, ‘CUMHUR İTTİFAKI’NA DESTEK VERİN’ DİYORLAR”

Sosyal medya hesabından video paylaşan Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

“Demokrat Parti olarak adalet istiyoruz, hukuk istiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Bu gördüğünüz bina Demokrat Parti Genel Merkezi, Ankara’nın göbeğinde bir bina. Hemen arkası Dışişleri Bakanlığı ama Demokrat Parti’nin genel merkez binası sanayi depolama alanı ilan edildi, adeta göle döndü.

Sesleniyoruz Cumhurbaşkanı’na; bu hak mı, bu adalet mi? Ankara’nın göbeğinde sanayi depolama alanı olarak Demokrat Parti Genel Merkez binasını mı buldunuz?

‘Bunu çözün’ diyoruz. Diyorlar ki ‘Cumhur İttifakı’na destek veriniz.’ Bu mu anlayışınız? Bu rüşvettir, haksızlıktır, zulümdür.

Ne yaparsanız yapın, milletin yanındayız, milletle beraberiz, Millet İttifakı’ndayız. Susmayacağız, yılmayacağız, rüşvetlerinizi almayacağız ama bu zulmü de unutturmayacağız.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver