Zanka

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve tutuklu HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı işaret ederek “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek” sözlerine çok sert tepki gösterdi. Akşener, “Bu ülkenin cumhurbaşkanı geçen hafta yargı süreci devam eden Selahattin Demirtaş'ı terörist başı Abdullah Öcalan'a şikayet etti. Rezalete bakar mısınız? Bu memlekette bir hesap kesilecekse onu Türk yargısı kesecektir. Makamının ciddiyetinin farkına var. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı böyle abuk sabuk konuşamaz, kendine gel!” dedi. Akşener ayrıca Erdoğan’ı, “Eğer İmralı'dakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha seçim kazanmak için böyle bir kötülüğü memlekete yapmaya kalkma” diye de uyardı…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“SABAH ŞERİFLERİN HAYIR OLSUN ERDOĞAN, 20 YILDIR NEREDEYDİN SEN?”

* İktidarın boş konuşmaları, öfke nöbetleriyle geçirdiği bir haftayı daha geride bıraktık.

* Sayın Erdoğan ve arkadaşları her hafta olduğu gibi bu hafta da dertli çiftçilerimizi, siftahsız esnafımızı, borç batağındaki emeklilerimizi duymazdan geldi.

* Çünkü artık beceriksizliklerinin üstünü örtecek sözleri kalmadı. Milletimizin dertlerine derman olacak çözümleri kalmadı. Çünkü artık Sayın Erdoğan ve partisinin milletimize verecek hiçbir şeyi kalmadı.

* Geçen yine çıktı, 'Milletimizi bunaltan sorunları biz çözeriz' dedi. Bir de utanmadan havuz medyasına manşet attırmışlar. Güler misin ağlar mısın...

* Sabah şeriflerin hayır olsun Erdoğan, 20 yıldır neredeydin sen? Şimdiye kadar elini tutan mı oldu?

* Neyi çözeceksin? Zerre sıkılmadan 'Ekonomide her şey yolunda' diyorsun. Bu üstün farkındalıkla sen neyi çözeceksin?

* Her ağzını açtığında döviz zıplıyor. Bu engin ekonomi bilginle sen neyi çözeceksin?

* ‘Açım’ diyen vatandaşımıza utanmadan ‘abartma’ diyorsun. Dertli vatandaşın kafasına da çay atmaktan geri durmuyorsun. Bu olağanüstü empati yeteneğinle sen neyi çözeceksin?

* Memleketin meseleleri ile bu kadar ilgiliyken sen neyi çözeceksin? Saraya doldurduğun bol beceriksizlerle sen neyi nasıl çözeceksin?

* Son 3.5 yıldır neyi çözdün de şimdi çözeceksin? Maalesef çözemezler.

ERDOĞAN’IN “ENFLASYON DERDİMİZ YOK” SÖZLERİNE TEPKİ

* Geçtiğimiz gün müstakbel muhalefet partisi genel başkanı Sayın Erdoğan, ‘ABD ve Avrupa enflasyon kırılıyor. Bizim böyle bir derdimiz yok’ dedi. Üstelik bunu Türkiye dünyanın en yüksek 6'ncı enflasyonu olarak söyledi.

* Hızını alamayıp, 'Gelişmiş ülkeler bir anda 5-7 kat enflasyon gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalmıştır' dedi. Şu aymazlığa, utanmazlığa bakar mısınız? Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

* Japonya'daki ekonomik durum hakkında bir derin hassasiyete sahipler. Japonya'dan bir örnek vermek istiyorum. Japonya'da yıllık enflasyon yüzde 0,1'den yüzde 0,6'ya çıktı. İşte Sayın Erdoğan'ın bahsettiği 6 katlık enflasyon artışı. Enflasyon canavarı Japonya'yı esir almış.

* Diğer ülkelerde durum daha vakim. Suudi Arabistan'da yüzde 1,2'ye, Endonezya'da 1,9'a, Fransa'da 2,8'e, euro bölgesinde yüzde 5'e, Güney Afrika'da yüzde 5,5'a dayanmış, ABD'de yüzde 7, Meksika yüzde 7,4, Rusya'da 8,4.

* Dünyada böylesi vahim bir kriz söz konusuyken bizde durum nasıl? Bizde enflasyon teğet geçmiş; yüzde 36. Şu ciddiyetsizliğe, iş bilmezliğe bakar mısınız?

* Doğrudur, oransal olarak bakıldığında yüksek enflasyon artışları var. Bu Türkiye'deki enflasyonu meşrulaştırabilir mi?

* Sayın Erdoğan'ı acilen ciddiyete davet ediyorum. Ya abuk sabuk açıklamaları bırakın ya da sandığı getirin milletimizi bu iş bilmezlikten çekip çıkaralım. Ayıptır günahtır böyle devlet yönetilmez.

“MART AYINDAN BERİ KAFAYI POLİTİKA FAİZİYLE BOZDU”

* İktidarın enflasyonla mücadelede gösterdiği bu müthiş iş bilmezliğin bir benzerini de faizle mücadelede görüyoruz.

* Sayın Erdoğan kafayı politika faiziyle bozdu. Bu inatlaşmada olan maalesef esnafımıza, iş dünyamıza oldu. Mesela Hazine'nin borçlanma faizi mart ayına göre 10 puan arttı. Dosya masraflarıyla birlikte ihtiyaç kredilerindeki faiz oranları yüzde 50'ye ulaştı.

* Sayın Erdoğan'ın güven veren ekonomi modelinin bir yansıması olarak hiç kimse enflasyonun ineceğine inanmıyor.

* Her şeyden vergi alan bu arkadaş nedense faiz gelirlerinden vergi almıyor. Bu hafta TBMM gündeminde olan bir kanun teklifiyle de şirketlere önemli bir vergi istisnası getiriliyor.

* Döviz mevduatını Türk Lirası mevduatına çeviren kurumlar vergisi mükelleflerinden kur kazançlarından alınan yüzde 25 kurumlar vergisi artık alınmayacak.

* AK Parti iktidarı adeta kapitülasyona benzer tavizler vererek, bunun yanında ülkemizi adeta kara para aklama yeri haline getirerek ömrünü uzatmaya çalışıyor.

İMRALI ÇIKIŞINA SERT YANIT: SAKIN HA…

* Bu ülkenin cumhurbaşkanı geçen hafta yargı süreci devam eden Selahattin Demirtaş'ı terörist başı Abdullah Öcalan'a şikayet etti. Rezalete bakar mısınız?

* Neymiş, en büyük hesabı İmralı'daki kesecekmiş. Bu memlekette bir hesap kesilecekse onu Türk yargısı kesecektir.

* Makamının ciddiyetinin farkına var. AK Parti Genel Başkanlığı fikrinden kurulamadın gittin. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı böyle abuk sabuk konuşamaz, kendine gel!

* Geçen sefer mektupla işi kurtarmaya çalışmıştın, bu sefer başka oyunlar peşindesin.

* Eğer İmralı'dakini çıkarmanın peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha... Seçim kazanmak için böyle bir kötülüğü memlekete yapmaya kalkma.

* Belki küçük ortağını ikna edebilirsin ama böyle hainliğe yeltenirsen karşında bizi bulursun. Bu memleketi senin seçim kazanma hırsına ezdirmeyiz.

“ÇİFTÇİMİZE GÜNYÜZÜ GÖSTERMEYEN TARIM BAKANI'NI GÖREVDEN ALMAKLA BAŞLA”

* Sayın Erdoğan konuşmaya gelince bizden kopya çekip tarımın bir milli güvenlik sorunu olduğunu söylemeyi biliyorsun. Taklitlerinden sakınınız...

* O zaman bir zahmet oturduğun koltuğun hakkını ver. Eğer kendin çözüm bulamıyorsan bizim çözümlerimiz hazır. Açın internetten izleyin feyz alın. Yeter ki çiftçimizin derdi çözülsün.

* Bu işler çiftçilerimizi lobilerin önüne atmakla olmaz. İlk olarak çiftçimize gün yüzü göstermeyen Tarım Bakanı'nı görevden almakla başla.

KIZ YURTLARINA HAPİSHANE KOĞUŞU BENZETMESİ

* Size iki fotoğraf göstereceğim. Fotoğraflardan ilki Çemberlitaş KYK kız yurdundan. Odaları görüyorsunuz.

* İkinci fotoğraf da Fatih KYK Kız Yurdu'ndan. Gördüğünüz üzere sanhi bir hapishane koğuşuna bakıyormuşsunuz gibi.

* İşte size iktidarın gençlerimize, genç kızlarımıza reva gördüğü yaşam alanı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver