Zanka

Enflasyon rakamlarıyla oynandığı iddialarına “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum” yanıtını veren TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’e, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına bunlar markete gitmiyorlar mı? Pazara gitmiyorlar mı? Peynirin, sütün, zeytinin fiyatını bilmiyorlar mı kaç liradan kaç liraya çıktı diye? Zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı. Daha ne kalsın?” diye sordu…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer, Dünya gazetesinden Alaattin Aktaş’a yaptığı açıklamada TÜİK’in enflasyon verileriyle oynadığı iddiasına ilişkin “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?” demişti.

Konut Görevlileri Sendikası’nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dinçer’in açıklamasına şu sözlerle yanıt verdi:

“Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum. Ciddi bir çürüme var. Saraydan alınan talimat üzerine enflasyon rakamları açıklanıyor. Allah aşkına bunlar markete gitmiyorlar mı? Pazara gitmiyorlar mı? Yumurtanın, zeytinyağının fiyatını görmüyorlar mı bunlar? Peynirin, sütün, zeytinin fiyatını bilmiyorlar mı kaç liradan kaç liraya çıktı diye? ‘Efendim ben 84 milyonun ahını alamam…’ Zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı. Daha ne kalsın?”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver