Zanka

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok tartışılan Nass açıklamasına gönderme yapan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı faizi düşürdüğünü iddia ediyor. Bir de bunu hiç çekinmeden Nass’la izah ediyor. Merkez Bankası faizleri sabit tuttu bu sefer, yani Nass’a aykırı mı hareket etti? Niye düşürmediniz faizleri?” dedi…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Elmadağ’da STK, kanaat önderleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Davutoğlu’nun gündeminde ekonomi vardı.

Merkez Bankası’nın faizi yüzde 14’te sabit tuttuğunu ancak ticari faizin yüzde 40’lara dayandığını söyleyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şu sözlerle eleştirdi:

* Faiz – enflasyon – kur denkleminde her üçü birden yükselen hemen hemen tek ülkeyiz.

* “Faizle mücadele edeceğiz” diye yola çıktılar, dünyanın en yüksek faizi şu an Türkiye’de

* Merkez Bankası’nın bankalara uyguladığı faiz yüzde 14’te ama bir esnafın gidip de bankadan aldığı faiz yüzde 30-40’larda. Tüketici kredisi yüzde 25’lerde.  

* Cumhurbaşkanı faizi düşürdüğünü iddia ediyor. Bir de bunu hiç çekinmeden Nass’la izah ediyor.

* Merkez Bankası faizleri sabit tuttu bu sefer, yani Nass’a aykırı mı hareket etti? Niye düşürmediniz faizleri?

* Başbakanlığı bıraktığımda faiz giderimiz 50 milyardı ve aşağıya doğru gidiyordu, şimdi 290 milyara doğru çıkıyor.

“DAMAT BAKAN GİTTİ AMA EKİBİ HALA İŞ BAŞINDA”

Konuşmasında isim vermeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de Berat Albayrak üzerinden gönderme yapan Davutoğlu, şöyle konuştu:

* Anadolu bozkırı, Anadolu yaylası işleyene maden gibidir ama çalana, hırsıza, istismar edene Anadolu toprakları haram olur. İşte haram oluyor.

* Düzelteceğiz. Peki hangi kaynakla düzelteceğiz, nereden buluyorsunuz diye soruyorsunuz değil mi? Bunlar hazineyi tükettiler, 128 milyar dolar uçtu gitti. Önce 128 milyar dolar uçtu, sonra da onu uçuran bakan uçtu, damat bakan.  

* Damat bakan gitti ama ekibi hala iş başında. Cahil bir ekip, cahil bir kadro.

* Kaynağı nereden bulacağız; bunları zengini zengin eden, her gün milletin kanını emen bütün yolsuzluklarının kaynağını, musluklarını keseceğiz.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver