Zanka

Ukrayna’nın doğusundaki gerilim tırmanırken, Cenevre’de kritik bir görüşme gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Tekliflerimiz son derece somut ve biz de bunun karşılığında aynı somutlukta yanıtlar beklemekteyiz” dedi. Blinken ise “Farklılıklarımızı barışçıl bir şekilde çözmeye kararlıyız” diye konuştu…

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyona girişmesini önlemek amacıyla yürütülen diplomatik girişimler kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İsviçre'nin Cenevre kentinde bir görüşme gerçekleştirdi.

Lavrov, söz konusu görüşmeden beklentilerine ilişkin, “Cenevre’deki bu görüşmenin yararlı olacağını düşündük, zira tekliflerimizin hepsine somut yanıtlar hazırlamanız ve varlarsa kendi karşı tekliflerinizi sunmanız konusunda size yardımcı olacağını umuyoruz” dedi.

“SOMUT YANIT BEKLİYORUZ”

Washington gibi Moskova’nın da Cenevre’deki bu görüşmeden elle tutulur sonuçlar çıkmasını beklemediğini belirten Lavrov, “Avrupa turunuz sırasında bu görüşmeden büyük bir gelişme beklemediğinizi söylemiştiniz. Biz de bu görüşmede büyük bir ilerleme kaydedilmesini beklemiyoruz, tekliflerimize cevap gelmesini bekliyoruz. Tekliflerimiz son derece somut ve biz de bunun karşılığında aynı somutlukta yanıtlar beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

“BARIŞÇIL ŞEKİLDE ÇÖZMEYE KARARLIYIZ”

ABD heyetinin ABD ile Avrupalı müttefiklerinin ortak tutumunu Rus tarafına iletmek niyetinde olduğunu belirten Blinken ise Lavrov'a hitaben şöyle konuştu:

“Haklısınız, bugün burada farklılıklarımızı çözmeyi beklemiyoruz. Ancak diplomasi ve diyalog yolunun açık kalıp kalmadığını test edebileceğimizi umuyorum. Bu yolda yürümeye, farklılıklarımızı barışçıl bir şekilde çözmeye kararlıyız ve bugün bunu ölçmek istiyorum.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver