Zanka

Sosyal medyada Kadıköy sokaklarında kira yardımı isteyen çifte ait görüntüler hızla yayılmıştı. Belediye ve Ataşehir Kaymakamlığı’ndan konuyla ilgili açıklamalar geldi. Kaymakamlık, çiftin oturdukları evin sahibi olduğunu ve nakdi yardım aldığını bildirdi…

Kadıköy’de soğuk havada sokakta “Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız” diyerek yardım isteyen yaşlı çifte ait görüntüler, sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerle ilgili açıklama yapan Kadıköy Belediyesi, suistimal yöntemi olduğu yönünde ihbarlar aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Soğuk havalarda sokakta kalan komşularımız için ekiplerimiz seferber haldeler. Sosyal medyada gündem olan yaşlı çift için araştırmalarımız sürmekle birlikte, yeni bir suistimal yöntemi olduğu yönünde ihbarlar almaktayız. İBB ve Emniyet’le işbirliği halinde çalışmalarımız sürüyor.”

KAYMAKAMLIK: TOPLAMDA 1652 LİRA ENGELLİ AYLIĞI ALIYORLAR

Bu açıklamanın ardından, Ataşehir Kaymakamlığı’ndan da bir açıklama geldi. Videoda yer alan çiftle ilgili çalışma yaptıklarını belirten Kaymakamlık, çiftin Ataşehir'de ikamet eden 43 yaşındaki F.D. ile 49 yaşındaki H.K. olduğunu tespit etti.

Çiftin yaşadıkları dairenin yaşlı adam üzerine kayıtlı bulunduğu ifade edilen açıklamada, aldıkları yardım miktarları da kalem kalem sıralanarak şöyle dendi:

“İlçemizde ikamet eden 1979 doğumlu F.D ve 1973 doğumlu H.K.’nin birlikte yaşadıkları dairenin F.D adına kayıtlı bulunduğu, aylık 991 TL engelli aylığı ve 91 TL aylık elektrik tüketim desteği aldığı, ayrıca son bir yılda Kaymakamlığımızda 1.700 TL nakdi yardım yapıldığı,

Video görüntülerde yer alan H.K. isimli kadının ise 661 TL engelli aylığı aldığı ve kendisine son bir yılda Kaymakamlığımızca 1.611 TL nakdi yardım yapıldığı,

Toplamda 1.652 TL aylık engelli aylığı aldıkları ve son bir yıl içerisinde 4.403 TL nakdi yardım ve ayrıca kömür yardımı yapıldığı,

F.D. ve H.K. adlı şahısların ‘dilencilik yapmak ve yaptırmak’ eylemlerinde haklarında birçok kez idari işlem yapıldığı anlaşılmıştır.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver