Zanka

Organize sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini değerlendiren Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü, “Üretimin ve ihracatın ivmelendiği bir dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ekonomiye ve sanayi üretimine mutlaka olumsuz bir yansıması olacak” dedi…

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, İran’dan Türkiye’ye gelen doğal gazın 10 gün süreyle kesintiye uğraması ile organize sanayi bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini DHA’ya değerlendirdi.

Kesintilerin sanayi üretimini olumsuz etkilediğini ifade eden Kütükcü, şöyle konuştu:

İran doğal gazının ülkemize arzında yaşanan kesinti ile birlikte önce sanayicilerimize, BOTAŞ tarafından doğalgaz kullanımı ile ilgili kapasitelerini yüzde 60 ile sınırlandırmaları yönünde bir karar geldi. Organize sanayi bölgeleri olarak bu süreci yönetmeye çalışırken, hemen ardından TEİAŞ organize sanayi bölgelerimize ortalama üç günü bulan elektrik kesintileri yapılacağını bildirdi. Organize sanayi bölgelerimiz şu anda bu süreci yönetmek, sanayicilerimizin üretim kayıplarını minimumda tutmak için olağanüstü gayret gösteriyor. Ancak buna rağmen şunu biliyoruz ki, üretimin ve ihracatın ivmelendiği bir dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ekonomiye ve sanayi üretimine mutlaka olumsuz bir yansıması olacak”

“TEMENNİMİZ HASAR BÜYÜMEDEN PROBLEMİN ÇÖZÜLMESİ”

Kütükcü, OSBÜK olarak konuyu çok yakından takip ettiklerini ve şu anda Türkiye’den yetkililerin İran gazında yaşanan arz sıkıntısı çözmek için İran’da olduklarını da belirterek, “Temennimiz, hasar büyümeden, üretimin daha fazla kesintiye uğramadan bu problemin çözülmesi yönünde” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver