Zanka

79 yaşında hayata gözlerini yuman Yeşilçam’ın usta ismi Fatma Girik için düzenlenecek törenlerin tarihi netleşti. Yarın İstanbul’da iki ayrı tören yapılacak. İlk törene Şişli Belediyesi çalışanları katılacakken, asıl tören ise Cemal Reşit Rey’de düzenlenecek…

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul'a gelen Türk sinemasının usta oyuncusu Fatma Girik, bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Hastaneden yapılan açıklamada, “Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik Covid-19'a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital Ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik'in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” denildi.

Fatma Girik için düzenlenecek cenaze programı da belli oldu. Girik için ilk tören yarın 10.00'da Şişli Belediyesi'nde düzenlenecek ve törene belediye çalışanları katılacak.

Girik için ikinci tören ise saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılacak.

Fatma Girik'in cenazesi, Teşvikiye Cami'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderilecek.

“BÜYÜK BİR UĞURLAMA YA DA TÖREN İSTEMİYORUM”

Öte yandan Fatma Girik, vefatından önce yaptığı açıklamada tören istemediğini şu sözlerle dile getirmişti:

“Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh’a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin. Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver