Zanka

Sanayiye yönelik doğal gaz kısıtlaması kararının ardından TEİAŞ, tüm Organize Sanayi Bölgeleri'nde elektrik kesintisine gidileceğini duyurmuştu. Kesintiler üretimi etkilemeye başladı. Kartonsan ve Ege Endüstri, üretime geçici olarak ara verdiklerini KAP’a bildirdi…

İran'ın Türkiye’ye doğal gaz akışını 10 gün süreyle kesmesi nedeniyle BOTAŞ, bazı fabrikaların kullandığı doğal gaza yüzde 40 oranında kısıtlama uygulama kararı almıştı. Doğal gaz kesintisinin ardından sanayicilere bir kötü haber de TEİAŞ’dan gelmişti. 24 Ocak itibariyle tüm Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) 3 ila 4 gün sürecek elektrik kısıntıları uygulanacağı bildirilmişti.

Yapılan kesintiler üretimi vurdu. Şirketlerden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) üretime ara verildiğine dair bildirimler yapılmaya başladı.

“DOĞAL GAZ TEDARİK KISITLAMASI KALDIRILANA KADAR ARA VERİLDİ”

Kartonsan, doğal gaz kısıtlaması nedeniyle üretimi durduklarına dair KAP’a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Şirketimizin üretim faaliyetlerinde doğalgaz kullanılmaktadır. Doğalgazın Yurtdışından Tedarikinde Ulusal Ölçekte Tedarik Sıkıntısı yaşanması sebebiyle, tedarikçi tarafından arz edilen dogalgaz miktarlarında kısıtlama uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda 1 Nolu Karton Üretim Hattımızda (KM1) dogalgaz tedarik kısıtlaması kaldırılıncaya kadar, 21.01.2022 tarihinden itibaren üretime geçici olarak ara verilmiştir. Söz konu üretim hattında yeniden üretimine başlandığında kamuoyuna açıklama yapılacaktır”

“ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE SERBEST BÖLGE FABRİKAMIZDA ÜRETİM YAPILAMAYACAK”

Ege Endüstri ise KAP'a yaptığı açıklamada, Ege Serbest Bölge'de yaşanacak 48 saatlik elektrik kesintisi nedeniyle üretime ara verme kararı aldığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ege Serbest Bölge Müdürlüğü, kurumsal iletişim birimi tarafından şirketimize gönderilen email ile;

25 Ocak 2022 tarihinde saat 00:01 ‘den 23:59'a kadar olmak üzere 24 saat,

27 Ocak 2022 tarihinde saat 00:01'den 28.01.2022 tarihi 23:59'a kadar olmak üzere 48 saat elektrik kesintisi yaşanacağı bildirilmiştir.

Yaşanacak elektrik kesintisi nedeniyle serbest bölge fabrikamızda üretim yapılamayacaktır.

Pınarbaşı fabrikamız için şuanda elektrik kesintisine yönelik Şirketimize tebliğ edilen bir elektrik kesintisi bildirimi olmamakla birlikte, sözlü olarak, geçen haftalardaki tüketim ortalamasına göre yaklaşık % 15 oranında elektrik tüketimini azaltmamız beklenmektedir.

Mevcut kesintilerin devamı olmaması durumunda, anılan kesintilerin, siparişlerin karşılanmasında ve sevkiyat programımızda bir değişikliğe yol açması beklenmemektedir.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver