Zanka

Doğal gaz kısıntısının ardından sanayi tesislerine 3 gün sürecek elektrik kesintisi kararına, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sert tepki geldi. Kılıçdaroğlu, “Bu iktidar bu ülkeye bunu da yaşattı. Tabii daha önemli işleri var. Gece yarısı sanatçıların evine baskın yaptırmak, gazetecileri atasözü paylaştılar diye hapse attırmak, dil koparmak… Beceriksizler!” dedi…

İran'ın Türkiye’ye doğal gaz akışını 10 gün süreyle kesmesi nedeniyle BOTAŞ, bazı fabrikaların kullandığı doğal gaza yüzde 40 oranında kısıtlama uygulama kararı almıştı. Doğal gaz kısıntısının ardından sanayicilere bir kötü haber de TEİAŞ’dan gelmişti. 24 Ocak itibariyle tüm Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) 3 ila 4 gün sürecek elektrik kısıntıları uygulanacağı bildirilmişti. Yaşanan kısıntılar nedeniyle bazı fabrikalar KAP’a, üretime ara verdiklerini açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlar üzerine bir açıklama yaptı ve sanayi tesislerine yönelik uygulamalara sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sanayi tesislerine 3 gün boyunca enerji verilemeyecek. Bu iktidar bu ülkeye bunu da yaşattı. Tabii daha önemli işleri var. Gece yarısı sanatçıların evine baskın yaptırmak, gazetecileri atasözü paylaştılar diye hapse attırmak, dil koparmak… Beceriksizler!”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver