Zanka

Gece sevinçten uyumayan Antalyalılar lapa lapa yağan karın keyfini çıkardı…

Yaz aylarında sıcaklık rekorlarının kırıldığı turizm kenti Antalya'da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, geçen hafta ortasından itibaren düşmeye başlamıştı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü de, "Yağışların kentin kıyı kesimleri ile batısında hafif kar (2 ila 6 cm), doğusunun iç kesimlerinde (İbradı, Akseki ve Gündoğmuş çevreleri ile Manavgat'ın, Serik'in, Alanya'nın ve Gazipaşa'nın yüksekleri) yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Kar yağışlarının 26 Ocak 2022 Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor" uyarısında bulunmuştu.

Antalya'da kayıtlı zamanların en yüksek kar kalınlığı 7 Ocak 1993 tarihinde 5 santim olarak ölçülmüştü. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda kent merkezinde beklenen kar, saat 03.00 sıralarında başladı.

Yağış, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, yüksek rakımlı yerlerde kar şeklinde görüldü. Sabaha karşı karın yağacağı haberini alan Antalyalılar gece uyumadı. Kent merkezine aileleriyle birlikte inenler, yağışla birlikte büyük sevinç yaşadı.

İLK KAR YAĞDIĞINDA 7 YAŞINDAYDI

29 yıl önce kar yağdığında ilkokula giden bir öğrenci olduğunu anlatan Esma Yılmaz, “O zaman ilkokul birinci sınıf öğrencisiydim. Şimdi yeniden görmek nasip oldu. Çocuklarımla birlikte kar yağışını seyretmek için hiç uyumadık. 29 yıl önce yağdığında kar tutmuştu. Şaşkınız" diye konuştu.

Daha önce hiç kar görmediğini anlatan Mehmet Emin Korkmaz ise, “Kar görmek için sabah erkenden uyandım. Çok heyecanlıyım. Sevinçli ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Sabah işe gitmek için otomobiline binen güvenlik görevlisi Serbülent Yavuz da şaşkınlık yaşadı. Otomobilinin üzerini kaplayan kar örtüsünü temizleyen Yavuz, “Antalya'ya 29 yıl önce kar yağdığında 5 yaşındaydım. O zaman kar yerde tutmuştu. Bugün de kar yağışını görünce mutlu oldum" dedi.

Serik ilçe merkezinde saat 05.00 sıralarında başlayan ve aralıklarla devam eden yağış, bu anlara tanıklık edenleri hem şaşırttı hem mutlu etti. Vatandaşlar erken saat olmasına rağmen kar topu oynamak için evlerinden sokağa çıktı. Sokakta her yer beyaza bürünürken, kar mutluluğu yaşayanlardan Mustafa Deveci, “Serik'te en son 1993 yılında kar yağmıştı. O zaman 10 yaşındaydım. O zamandan bu yana Serik ilçe merkezinde kar görmemiştim. Çok mutlu oldum. Esnaf arkadaşlarla kar topu oynayarak karın mutluluğunu çıkardık" dedi.

YENİ GÜN DE KAR YAĞIŞIYLA BAŞLADI

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi de güne kar yağışıyla başladı. Saat 04.00 sıralarında başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. İlçe merkezinde yere düşen karlar birikirken ağaç dalları ve araçların üstü beyaz örtüyle kaplandı.

Mesai saatinin başlamasıyla birlikte işe gelen ASAT çalışanları, Cumhuriyet Meydanı'nda kartopu oynadı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver