Zanka

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Joe Biden, mikrofonun açık olduğunun farkında olmadan kendisine enflasyonla ilgili soru soran muhabire küfretti. Biden daha sonra muhabiri arayarak gönlünü aldı…

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fox News muhabiri Biden’a, “Ara seçimler yaklaşırken enflasyonun siyasi bir sorumluluk getireceğini düşünüyor musunuz?” diye sordu. Biden bu soruya alaycı bir tavırla “Bu harika bir varlık, daha fazla enflasyon” yanıtını verdi. Ardından da mikrofonun açık olduğunu unutan Biden, “Ne aptal bir o..... çocuğu” diye küfür etti. Küfür tüm salonda duyuldu.

Amerikan basınına değerlendirmede bulunan konuya yakın kaynaklar, Biden'ın söz konusu olayın ardından Doocy'i aradığını ve özür dilediğini belirtti.

MUHABİR DUYMAMIŞ

34 yaşındaki Beyaz Saray Muhabiri yaşananları çalıştığı kurum olan Fox News'ün canlı yayınında anlattı. Doocy, katıldığı canlı yayında başlangıçta başkanın hakaretini duymadığını söyledi.

“Tepkim gecikti çünkü gördüğünüz gibi Beyaz Saray çalışanları o esnada bizi dışarı çıkarıyorlardı” diyen Doocy, “Daha sonra birisi 'Hey, başkanın senin hakkında dediğini duydun mu?' dedi. ‘Hayır’ dedim ve ne dediğini sordum” ifadelerini kullandı.

Biden'ın kendisini aradığını söyleyen Doocy, ABD Başkanı’nın “Bu kişisel bir şey değil dostum” dediğini belirtti.

“Biden, aramızdaki havayı yumuşattı. Bundan son derece memnunum. Güzel bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik” diye konuşan Doocy, “Biden özür diledi mi?” sorusu üzerine, “Kimsenin benden özür dilemesine ihtiyacım yok” yanıtını verdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver