Zanka

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan olan uçuşlar iki gündür yapılamıyor. Bu durum havalimanının konumu ve Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasına yönelik tartışmaları yeniden gündeme getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun İstanbul’a gelmek için Atatürk Havalimanı’nı kullanması ise sosyal medya tartışmaları körükledi…

29 Ekim 2018’de hizmete giren İstanbul Havalimanı, o dönem büyük tartışma konusu olmuştu. Havalimanının konumu ve pistlerin yönü nedeniyle uzmanlar, uçuşların riskli olacağına dair açıklamalarda bulunmuşlardı. Havalimanının aktif hale gelmesinin ardından kalkışa hazırlanan uçağın pistte kayması, fırtına nedeniyle uçakların başka havalimanlarına yönlendirilmesi gibi olaylar yaşanmıştı.

Bu kez ise yoğun kar nedeniyle havalimanı kullanılamaz hale geldi. Durdurulan uçuşların ne zaman başlayacağı da kesin değil. Son olarak Türk Hava Yolları saat 00.00’a kadar tüm uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

Yaşananlar üzerine İstanbul Havalimanı ile ilgili tartışmalar yeniden başladı. Birçok kişi Atatürk Havalimanı’nın kullanılabilir durumda olduğunu ileri sürdü.

Tartışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla dün gece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul’a geldi. İstanbul Havalimanı’na iniş yapamayan bakanlar, Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Havalimanının olumsuz hava koşullarında da kullanılabilir durumda olduğu doğrulanmış oldu.

Bakanların kapatılan Atatürk Havalimanı’nı kullanması, adeta yangına körükle gitti. Muhalefetten siyasiler, gazeteciler ve vatandaşlar havalimanının kullanıma kapatılmasına tepki gösteriyor.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver