Zanka

Geçen yılın ilk 6 ayında hükümetlerin kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklerin kaldırılması için rekor sayıda talepte bulunduğunu açıklayan Twitter, ilk 5 ülke arasında Türkiye’nin de olduğunu belirtti. Twitter Küresel Kamu Politikaları Başkan Yardımcısı, “Mahremiyete ve ifade özgürlüğüne yönelik bu tehdit, tüm dikkatimizi vermemizi gerektiren, endişe verici bir eğilim” dedi…

T24’te yer alan habere göre; Twitter, Ocak-Haziran 2021 döneminde 196 bin 878 hesaptan yapılan 43 bin 387 paylaşımın kaldırılması için hükümetlerden talep aldıklarını açıkladı. Sosyal medya platformu, şeffaflık raporlarını ilk açıklamaya başladığı 2012 yılından bu yana ilk kez bir raporlama döneminde hükümetlerden böylesine çok sayıda içerik kaldırma talebi aldıklarını belirtti.

Rapora göre bu taleplerin yüzde 95'i beş ülkeden geldi. Buna göre, içerik kaldırılması için Twitter'a en çok şikayette bulunan ilk beş ülke sırasıyla; Japonya, Rusya, Türkiye, Hindistan ve Güney Kore oldu.

Twitter, bu taleplerin yüzde 54'üne yanıt verildiğini, söz konusu içeriklerin bazı ülkelerde gösterilmediğini, bazılarında da bir kısmının veya tamamının kaldırıldığını belirtti.

 “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE TEHDİT, ENDİŞE VERİCİ BİR EĞİLİM”

Twitter Küresel Kamu Politikaları Başkan Yardımcısı Sinead McSweeney, rapora ilişkin açıklamasında “Dünya çapındaki hükümetler içeriklere giderek daha fazla müdahale etmeye ve onları kaldırmaya çalışırken, görülmemiş meydan okumalarla karşı karşıyayız. Mahremiyete ve ifade özgürlüğüne yönelik bu tehdit, tüm dikkatimizi vermemizi gerektiren, endişe verici bir eğilim” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver