Zanka

İki lider yaptıkları görüşmenin ardından birlikte kameraların karşısına geçti. Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıda çekilen fotoğrafına ilişkin soruya Davutoğlu “Herhangi bir dış temsilci ile görüşmesinde bir sorun yoktur. Bunun olağanüstü bir görüşme olarak sunulması doğru değil” derken, Babacan ise “Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında çok ciddi bir bir problem var. Burada Ankaralılar ve İstanbullular sorun yaşıyor. Particilik bırakılacak” yanıtını verdi…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. İki lider, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan “Ülkemiz şuanda çoklu kriz ortamında” derken, Davutoğlu ise “Biz muhalefet olarak bu yönetilememe karşısında ne yapacağımızı karşılıklı olarak konuşmak niyetindeyiz. Artık bu ahlaki sorumluluğumuz” diye konuştu.

Erken seçim konusuna da değinen Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Siyasiler bir araya geliyorlarsa her şeyi konuşurlar. Muhalefetin hep beraber temel yaklaşımlar çerçevesinde görüşmeleri arttırması lazım. Fiilen, iktidar Türkiye'yi seçim ortamına soktu. Çünkü seçim ortamlarında Bahçeli ile Erdoğan'ın oluşturduğu iklim belli. Bir sabah kalktığımızda, Sayın Bahçeli'nin 2002 ve 2018'de yaptığı gibi "Ülkeyi seçime götürüyoruz" sürprizi karşısında hazırlıksız yakalanmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.”

BABACAN: İTTİFAK KONUSUNDA BİR SÜRE SONRA KARAR OLUŞTURABİLİRİZ

İttifakla ilgili soruya yanıt veren Ali Babacan şöyle konuştu:

“Biz daha önce de açıkladık. Siyasi partiler arasındaki görüşmeleri anlamlı buluyoruz. DEVA Partisi olarak gençlerin umutsuzluğuna her türlü gayret vermek isteriz. Daha önce ben açıkladım. İttifaklar ile ilgili herhangi bir kararımız yok. Bir süre sonra bir karar oluşturabiliriz. Hükümetin, bu zihniyetle hiçbir sorunu çözemeyeceğini bildiğimiz ve bunları üç yıl önceden fark ettiğimiz için yeni bir siyasi hareket başlattık.”

İMAMOĞLU’NUN BALIKÇIDAKİ FOTOĞRAFI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karla mücadele edildiği gün balıkçıda çekilen ve çok tartışılan fotoğrafıyla ilgili yöneltilen soruya ise gelen yanıtlar şu şekilde oldu:

Davutoğlu: Herhangi bir dış temsilci ile görüşmesinde bir sorun yoktur. Türkiye açık bir toplum olmak durumundadır. Bunun olağanüstü bir görüşme olarak sunulması doğru değil.

Babacan: Kar yağışının İstanbul'a getirdiği sorunları hepimiz gördük. Bizim geçen sonbaharda açıkladığımız afet planımızda yerel yönetimlere hatta muhtarlara bile görev vermeyi söylüyoruz. Yerelde sağlam bir koordinasyon. Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında çok ciddi bir bir problem var. Burada Ankaralılar ve İstanbullular sorun yaşıyor. Particilik bırakılacak.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver