Zanka

Elektrik ve doğal gaz zamlarının ardından görülmemiş oranda yüksek gelen faturalar gündemdeki yerini korurken, AVM’ler de enerji tasarrufunun yollarını aramaya başladı. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel; AVM’ler içerisindeki sıcaklığı azaltmak, aydınlatmaları düşük tutmak ve çalışma saatlerinin bazı günler 2 saat azaltılması gibi seçeneklerin masada olduğunu anlattı…

Bloomberg HT’de yayınlanan Finans Merkezi programına konuk olan Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel, artan elektrik ve gaz maliyetlerinden dolayı AVM’lerde yeni düzenlemelere gidilmesi yönünde çalıştıklarını söyledi.

Öncel, çözüm olarak düşünülen tasarruf önerilerini şöyle anlattı:

“'AVM’lerin içindeki hava sıcaklığını yani genel sıcaklığı 1-2 derece azaltarak bir tasarruf sağlayabilir miyiz? Aydınlatmaları, günün hızlı alıveriş saatlerine kadar düşük tutarak bir tasarruf getirebilir miyiz?' diye düşünüyoruz. 'Belki çalışma saatlerini haftanın belirli günlerinde 2 saat azaltarak, belirli tasarruflar sağlayabilir miyiz?' diye de konuşuyoruz. Ortak alan masrafların birçoğunu kiracılar ödüyor”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
311