Zanka

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’daki kar felaketinde yaşananlarla ilgili İBB’yi sert sözlerle eleştirmişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, karşılık olarak “AK Parti Sözcüsü cin olmadan adam çarpmayı bıraksın. İstanbullu ne olduğunu görüyor. Ülkeyi sel götürdü, dere kenarına ev yapmışlar diye milleti suçladılar. Bunları geçeceksiniz. Bizim sizlerden alacağımız kriz yönetimi dersi yok” dedi…

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin yaptığı basın açıklamasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in İBB’yi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

Öztrak şu ifadeleri kullandı:

* Büyükelçi ile yenen bir yemek üzerinden İBB Başkanı’nı linç etmeye kalkıyor. AK Parti Sözcüsü cin olmadan adam çarpmayı bıraksın. İstanbullu ne olduğunu görüyor.

* Ülkeyi sel götürdü, dere kenarına ev yapmışlar diye milleti suçladılar. Bunları geçeceksiniz.

* Bizim sizlerden alacağımız kriz yönetimi dersi yok.

* Şu an organize sanayi bölgelerinde 3 gün elektriği kestiniz. Ortada çok büyük bir yönetim krizi var. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez karşılaşıyoruz. AK Parti Sözcüsü’nün ağzından bununla ilgili tek laf çıkmıyor.

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Bugün yaptığı basın toplantısında Çelik, şu ifadeleri kullanmıştı:

“İBB'in büyük bir yönetim zafiyeti olduğu ortaya çıktı. İstanbulluya sahip çıkmayan bir belediye yönetimi ortaya çıktı. Belediye herkese tedbir çağırısı yaparken kendi tedbir almamış. Belediye yönetiminin sorumluluk alanı içerisinde insanlar mahsur kaldı.

Kar temizleme araçlarının zincirsiz bir şekilde nasıl savrulduğu, kendisinin bir kriz unsuru olduğu görüldü. Kar küreme araçlarından bir tanesi belediye başkanının yemek yemesine yardımcı oldu.

Kriz hazırlıklarının hiçbirinin olmadığı ve yönetim anlayışının kriz sebebi olduğu bir tablo olduğu anlaşıldı. Kimin hangi restorana gittiği kimseyi ilgilendirmez. Ama yüzbinlerce İstanbullu perişan olmuşken bir belediye başkanının saatlerini restoranda geçirmesi problem olur ve siyasi bir tartışma meydana gelir.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver