Zanka

2017’den bu yana TRT Genel Müdürü görevini üstlenen İbrahim Eren’in, büyükelçi olacağı iddia edildi.

Bazı haber sitelerinde yer alan haberlere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, büyükelçi atamaları için sözlü tebligat yaptığı ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in Doha Büyükelçisi olacağı iddia edildi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN YANIT

İddialar üzerine bir açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in Doha Büyükelçiliği'ne atandığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

İBRAHİM EREN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Çalışma hayatına kültür sanat alanında çeşitli firmalarda görev alarak başlayan İbrahim Eren, daha sonra medya prodüksiyon sektöründe ulusal ve uluslararası belgeseller, animasyonlar, tanıtım filmleri ve reklamlar olmak üzere birçok programın yapımcılığını üstlenmiştir.

2008 yılında Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki ATV'de göreve başlayan İbrahim Eren, ATV İngiltere Temsilciğini yaptıktan sonra 2010 yılından itibaren sırasıyla; ATV Avrupa'nın Genel Müdürlüğü ve ATV'nin Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Buradaki görevinde özellikle iç yapımların etkin ve verimli hale getirilmesi, kanalın yeniden yapılandırılma stratejilerinin belirlenmesi süreçlerini yönetmiştir.

Londra'da bulunan University of Westminster'dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, 2013 yılı Temmuz ayından itibaren Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) kurumunda Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

TRT'de göreve başlaması ile beraber Diriliş, Payitaht Abdülhamit, Filinta, Sevda Kuşun Kanadında, Yedi Güzel Adam, Seddülbahir 32 Saat ve Büyük Sürgün Kafkasya gibi milli projelere imza atan Eren, Türkiye'nin ilk uluslararası haber kanalı TRT World'ün kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

İbrahim Eren, Avrupa Yayıncılar Birliği (European Broadcasting Union - EBU) yönetim kurulu üyeliği ve Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) Başkan Yardımcılığının yanı sıra Türksat yönetim kurulu üyeliği ve International Emmy direktörlüğü görevlerini de yürütmektedir.

Öte yandan Eren’in, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı olduğu söyleniyor…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver