Zanka

Usta sanatçı Fatma Girik’in ölümünde ihmal iddiasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Girik’in Türkmenistanlı bakıcısı Gozel Yazyyeva, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yazyyeva, sanatçının yeğeni Ahu Turanlı’nın PCR testi parasını çok bulduğu için kendisine test yaptırmadığını ve arayıp testi kendi yaptırmak istediğinde de izin vermediğini “Sen gripsin” dediğini anlattı. İzin gününde yaptırdığı testin sonucunun pozitif çıktığını söyleyen Yazyyeva, ayrıca “Ahu, beni ‘Test sonucunu Fatma Girik’in kardeşine gönderme’ diye uyardı” dedi…

Yeşilçam’ın usta sanatçılarından Fatma Girik, 24 Ocak’ta İstanbul’da tedavi gördüğü özel hastanede Covid-19’a bağlı çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitirmişti.

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, yeğeni Ahu Turanlı Aşkar ile hastane hakkında ‘ihmal’ ve ‘taksirle ölüme neden olma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Günay Girik’in avukatı Akın Centilmen, “Ayın 16’sında Fatma Hanım, hastanede yatarken Türkmenistan uyruklu bakıcısı, Girik’in yeğeni Ahu Turanlı Aşkar’a kendini iyi hissetmediğini ve test yaptırmak istediğini söylüyor. Test ücretinin 1000 lira gibi bir tutar olduğunu söyleyen bakıcının beyanına göre Aşkar, parayı çok buluyor ve teste gerek olmadığını söylüyor. Daha sonra Fatma Hanım’da semptomlar çıkıyor, fenalaşınca yoğun bakıma alıyorlar ve bakıcıya test yapılıyor. Testin sonucu pozitif çıkıyor. Duyduğumuza göre Ahu Hanım aşı karşıtıymış. Daha sonra bakıcı, her şeyi Günay Bey’e anlatıyor. Biz de olayda hem hastanenin hem de Ahu Hanım’ın ihmali olduğu gerekçesiyle bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı taksirle ölüme neden olma suçundan Bodrum Sulh Ceza Hakimliği’ne suç duyurusunda bulunduk” diye konuşmuştu.

BAKICISINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

Fatma Girik’in Türkmenistanlı bakıcısı Gozel Yazyyeva, MagazinBurada’ya ihmal iddialarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gözyaşlarıyla yaşananları anlatan Yazyyeva, şu ifadeleri kullandı:

* Ahu Hanım’a hasta olduğumu, test yaptırmak istediğimi söyledim. Acil bölümüne gittik ‘test ücreti bin TL tutar’ dediler. Ahu Hanım parayı çok buldu ‘Sen üşütmüşsün’ dedi, yaptırmadı. Devlet hastanesine gitmek istedim. Beni Fatma ablanın odasına çıkardı, çalışmaya devam ettim.

* Pazartesi günü Fatma ablanın doktoru geldi. Doktoru bana ‘Sen hasta mısın, sesin değişmiş’ diye sordu. ‘Herhalde grip oldum’ dedim. ‘O zaman Fatma Hanım’ın akrabalarına söyle sana test yaptırsınlar ya da izin versinler’ dedi.

* Ben tekrar Ahu Hanım’ı aradım izin istedim. ‘Testimi kendim yaptıracağım, bana izin verin’ dedim. Kesinlikle kabul etmedi ‘sen gripsin’ dedi.

* Cuma günü Fatma ablanın ateşi çıktı fenalaşmaya başladı. Cumartesi izin günümde gidip test yaptırdım pozitif olduğumu öğrendim.

* Ben mi bulaştırdım bilmiyorum ama keşke test yaptırsaydılar bana belki Fatma abla şu anda yaşıyor olurdu. Çok üzüldüm Fatma ablanın böyle ölmesine, annem gibiydi. Hastanede test yaptılar Fatma abla coronaya yakalanmış, ‘coronadan öldü’ dediler.

“TEST SONUCUNU ‘GÜNAY FİRİK’E GÖNDERME’ DİYE UYARDI”

* Fatma Girik’in yanına benim dışımda Ahu Hanım ve bir arkadaşı giriyordu odaya başka kimse girmiyordu.

* Ahu, beni ‘Test sonucunu Fatma Girik’in kardeşine gönderme’ diye uyardı. Günay Bey kendisi sonradan öğrendi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver