Zanka

Suudi Arabistan'daki Aramco'yu vuran Husiler, "Her an yeniden vurabiliriz" tehdidinde bulundu.

Dünyanın en değerli şirketi olarak kabul edilen Suudi Arabistan'ın petrol-gaz şirketi Aramco'ya saldırıyı üstlenen Husiler tekrar tehditte bulundu.

Husiler yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan petrol tesisi Aramco'da bulunan şirketleri ve yabancıları uyarıyoruz. Her an yeniden vurabiliriz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Abqaiq ve Hujrat Khurais bölgelerinde Suudi devletinin petrol-gaz şirketi Aramco'ya ait 2 tesisine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı Husiler üstlenmişti.

Saldırı sonrası tesislerde yangın çıkmış ve ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınmıştı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuştu.

HUSİLER KİMDİR?

1992 yılında kurulan bir grup. İran tarafından destekleniyor. Mezhep olarak tam anlamıyla Şiiliği karşıladıkları söylenmiyor ama İran'ın Yemen'deki silahlı güçleri olarak biliniyor.

ARAMCO NEDİR?

Saudi Aramco veya resmi adıyla Saudi Arabian Oil Company, Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketidir. Şirket ilk olarak Kral Abdülaziz İbn-i el-Suud ve ABD Başkanı Franklin Roosevelt tarafından ortak olarak kurulmuştur. Aramco, dünyanın en karlı şirketi olarak gösteriliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver