Zanka

Duygu Batu Bayrak

Instagram


Duygu Batu Bayrak

Pınar Gültekin, Muğla'nın Ula ilçesinde, 16 Temmuz 2020 günü kaybolan ve Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldükten sonra 21 Temmuz 2020 günü Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesinde cesedi bulunmuştu. Davanın takibinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu'nca gönderilen rapor okundu. Raporda heyetin yaptığı kapsamlı inceleme sonrası Pınar Gültekin'in yaşadığı sırada alevlere maruz kaldığı ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Katil Cemal Metin Avcı'nın Pınar Gültekin'i canlı canlı yaktığı bir kez daha kesinleşti. Pınar Gültekin cinayeti davasında genç kızın ailesinin avukatının 'kasten öldürmeye iştirak' sebebiyle suç duyurusunda bulunduğu sanık Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı tutuklandı. Son gelişmeden sonra Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin sorularımızı yanıtladı. Acılı baba yürekleri burktu.

Sıdık Bey, tekrardan sabırlar diliyoruz. Başınız sağ Olsun. Olayın takipçisi ve duacısıyız. Biz olayla ilgili olayın takipçileri olan herkes için ve size birkaç soru sormak istiyoruz. Öncelikle cinayet hakkında en baştan alırsak kızınızın diri diri yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Bu gelişme hakkında anlatmak istedikleriniz var mıdır?

- Adli tıp raporunda kızımın diri diri yakıldığı belirlendi. Bir cana böyle kıyılmaz. Maalesef insanların gözü dönmüş. Kadın cinayetleri aşırı bir şekilde arttı. Acımız çok büyük. İki senedir yatamıyoruz. Ne yediğimiz, ne içtiğimiz belli değil. Endişelerle yatıyoruz. Türkiye’nin en iyi hukukçularından avukatımız Rezan Epözdemir olmasaydı bu dava bizim için çok zor olurdu. Avukatımıza çok teşekkür ederim.

Şuan da Katil Cemal Metin Avcı dışında kardeşi Mertcan Avcı da tutuklandı. Dava da yargılanan başka biri var mıdır?

- Babası yargılanıyor, annesi yargılanıyor. Bir yıldan beş yıla hapis cezası ile yargılanıyorlar. Karar çıkmadı. Mertcan avcı için de Avukatımız verdiği son dilekçe ile dün akşam tutuklandı. Bu karar doğru karar. Abisiyle beraber cinayeti işlediği delillerle birlikte ortada.

Cezaları şuan belli midir?

- Cemal Metin Avcı için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. Mertcan Avcı için savcı ne talep eder bilemeyiz.

Bir baba olarak çok zor ve yıpratıcı bir süreç.

Bir baba olarak inanın ki Muğla’ya gidemiyorum. Muğla halkı çok iyi bir halk. Ama ben psikoloji olarak oraya gidince aklıma kızım geliyor. Kötü oluyorum. Bir baba olarak o an kızım gözümün önüne geliyor. Mahkemeye çıkana kadar bir Allah bilir ben ne çektiğimi.

Annenin durumu nasıl?

- Anne benden daha kötü. Benim Pınar’dan başka dört evladım daha var. Ayakta kalmaya çalışıyorum. Ama anne daha zorlanıyor. Eğer ben kendimi bıraksaydım ailem dağılırdı. Ben mecburen dik duruyorum. Ama bir baba olarak benim de dayanacak gücüm artık kalmadı. Benim artık bütün mücadelem bundan sonra artık hiçbir kız çocuğu öldürülmesin! Pınar geri gelmeyecek. Bunu ben de biliyorum. Herkes biliyor. Kimse bu şekilde öldürülmeyi ne olursa olsun hak etmiyor. Ama bundan sonra başka kız çocukları öldürülmesin diye uğraşıyorum. Tek amacım budur.

Karşı tarafla iletişim haline geçtiniz mi hiç?

- Hayır, asla, tek sitemim şu; babası “benim böyle bir oğlum yok” deseydi ailesine biraz daha kızmamaya çalışırdık. Ama onlar oğullarının arkasında ve şuan aynı zamanda yargılanıyorlar.

Ben buradan sizin aracılığınızla Avukatım Rezan Epözdemir Bey’e teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. O olmasaydı biz bu işin içinden çıkamazdık.

Artık kız çocukları öldürülmesin.

Bende annesi öldürülmüş bir kadın olarak, bu acıyı da yüreğimle paylaşıyorum. Kalben ağlıyorum. Ben de artık kadınların öldürülmediği bir dünya da gözümü açmayı diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakarken, bir gün başkasının da yanmaması için mücadelemiz birdir.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver