Zanka

Tuzla’da önceki gün yanan fabrikadan sonra ‘kimyasal yağmur’ tehlikesi olduğuna dair iddia büyük paniğe yol açmıştı. Meteoroloji ise bu iddiayı yalanlamıştı. Bugün İstanbul güne yağmurla uyandı, yanan o fabrikanın etrafından yola akan sarı ve beyaz su paniğe neden oldu… Halk yine kimyasal nedeniyle tedirgin…

"Havaya yayılan kimyasal parçacıkları yağmurla birlikte yere düşüp insan sağlığını tehdit edebilir" korkusuna neden olan Tuzla'daki yanan fabrikanın çevresinde, yağmurla birlikte korkutan bir görüntü oluştu. Yağmur sonrası yola akan sarı ve beyaz su vatandaşları tedirgin ediyor.

Çevredekiler ise kimyasal tartışmaları nedeniyle tedirgin olduklarını söylediler.

KİMYASAL PANİK YARATMIŞTI

Yangın nedeniyle havaya salınan kimyasalların rüzgarın etkisiyle İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir sınırına kadar yayıldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Toros da dumanla birlikte havaya yayılan kimyasal parçacıkların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, Cuma günü bölgede yağacak olan yağmurlarla bu kimyasalların yeryüzüne ineceğini savunmuştu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada ise “Tuzla’da meydana gelen yangın neticesinde atmosfere karışan kirletici emisyonların bu gece geç saatlere kadar Türkiye’yi terk edeceği tahmin edilmektedir. Cuma günü beklenen yağışlar nedeniyle ülkemizin herhangi bir bölgesinde olağandışı bir etki öngörülmemektedir” ifadelerine yerilmiş ve “Korkulacak bir durum yok” vurgusu yapılmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1