Zanka

Hafta sonu güneşli olan İstanbul, yeni haftaya yağmurla başladı. Sıcaklıklar hissedilir şekilde düşerken, Meteoroloji’den yeni uyarılar geldi. Yağışlı havanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, Bolu Dağı geçişi için ise kar uyarısı yapıldı. İşte son tahminler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre; Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle birçok ilde bu hafta hem kar hem de sağanak yağmur görülecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 32 ilde kuvvetli sağanak yağışın bugün gün boyu devam etmesi bekleniyor. Bolu’da ise kar yağışının etkili olacağı yönünde uyarı yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Bolu'da sağanak yağmurla başlayacak yağışın akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-12 cm) kar yağışına dönmesi beklendiğinden başta Bolu Dağı geçidi olmak üzere meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

YARIN BİRÇOK İLDE KAR BEKLENİYOR

Salı günü ise 21 ilde kar yağışı beklenirken çoğunluğu iç ve doğu kesimi olmak üzere tam 34 ilde kar yağışının hakim olacağı tahmin ediliyor.

HAVA NE ZAMAN DÜZELECEK?

Çarşamba günü devam edeceği beklenen yağışların perşembe günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
135