Zanka

Yeni eğitim-öğretim yılı başladı, milyonlarca öğrenci üniversite hayatına başladı. Konya Selçuk Üniversitesi’ni kazanan ve yurda kayıt yaptıran öğrenciler ise büyük bir şok yaşadı. Çünkü KYK yurdu, kapı duvardı…

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; yeni akademik yılın açılmasıyla birlikte Konya Selçuk Üniversitesi'nin kazanan öğrenciler, kayıt oldukları Cihanbeyli Kredi Yurtlar Kurumu'na geldiklerinde yurdun kapalı olduğunu gördüler.

Yurdun kapısına gittiklerinde şoke olan öğrenci ve aileleri, duruma tepki gösterdi. Aileler, çocuklarını yalnız bırakamadıklarını ve otel ya da apartta kalmak zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Çocuklarını yurt açılmadığından dolayı gönül rahatlığıyla bırakıp gidemediklerini belirten bir öğrenci velisi, “İlçede yurt olduğu söylendiği için güvenle buraya geldik. Bize yurdun okulla birlikte açılacağı söylendi. Şu an mağdur edildik” dedi.

"ÖĞRENCİ YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI KAPATILDI"

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksek Okulu Muhasabe Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Murat Yazar, yurdun geçen sene öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatıldığını aktardı.

Yazar, “Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı artınca yurdun açılacağı söylenmişti. Yurdun kapatılması ile apart fiyatları da zamlandı. Ailelere yurdun açılacağı söylenmiş onlar da buna güvenerek gelmişler” diye konuştu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver