Zanka

Doğan Grubu’nun İstanbul’da bulunan dünyaca ünlü Hilton otelini satışa çıkardığı iddiası, ekonomi gündeminde büyük yankı uyandırmıştı... Holding bugün konuya dair bir açıklamada bulundu ve bu iddiaları yalanladı…

Sabah gazetesinde Feride Cem imzasıyla yayımlanan haberde "2005'te mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan, Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli konumundaki Hilton'u Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 255.5 milyon dolara satın alan iş insanı Aydın Doğan, oteli satışa çıkardı. Doğan'ın, satın alım bedelinin çok üstünde bir rakam istediği konuşuluyor" iddiası ortaya atılmıştı.

Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli konumundaki Hilton İstanbul Bosphorus'u satışa çıkardığı iddia edilen Doğan Grubu'ndan Sabah gazetesinin haberine yalanlama geldi.

Doğan Grubu yetkilisi otelin arazisi için zaman zaman "Hilton satılıyor" şeklinde haberler yapıldığını hatırlatarak, "40 yıl ülkemiz medyasında görev yapmış Doğan ailesi ile ilgili bu tarz haberler üzücü, asgari bir saygı ve özen gösterilmeli" dedi. 

Grubun yetkilisi, otelin, "Çok özel konumda" olduğunu ve zaman zaman iş insanlarından oteli satın almak niyetiyle görüşme talep ettiğini söyleyerek "Doğan ailesinin oteli satmak istediği şeklindeki haberin hiçbir aslı ve dayanağı yok" açıklaması yaptı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver