Zanka

NATO’ya nükleer savaş uyarısında bulunan Kremlin'in uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin, “'Nükleer bir savaşta NATO ülkeleri bizim tarafımızdan yarım saat içinde yok edilecek” dedi…

Ukrayna savaşı sebebiyle Rusya ve NATO arasında gerilim artarak devam ediyor.

Kremlin'in uzay ajansı Roscosmos'un başkanı Dmitry Rogozin, NATO’yu açık açık tehdit etti. NATO'nun Rusya'ya karşı savaş yürüttüğünü belirten Rogozin, nükleer savaşla ilgili uyarıda bulundu ve şöyle konuştu:

“Amacımız Batı'yı yenmek ve Ukrayna'yı haritadan silmek. Olası bir nükleer savaşta NATO ülkeleri bizim tarafımızdan yarım saat içinde yok edilecek. Ancak buna izin vermemeliyiz, çünkü karşılıklı nükleer saldırıların sonuçları dünyamız için çok ağır olur. Dolayısıyla, ekonomik ve askeri olarak daha güçlü olan bu düşmanı konvansiyonel yöntemlerle yenmemiz gerekecek.”

ATOM BOMBALARINDAN 2 BİN KAT DAHA GÜÇLÜ

Rogozin, geçtiğimiz haftalarda Satan 2 adı verilen füzelerin Moskova'nın yaklaşık 3 bin kilometre doğusundaki Krasnoyarsk bölgesindeki Sibirya kasabası Uzhur'da konuşlandırılacağını açıklamıştı.

Satan 2'nin ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarından 2000 kat daha güçlü olduğu belirtiliyor.

Füzenin en az 10 nükleer başlığa ev sahipliği yapabileceği de söyleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözü gibi koruduğu 'Satan 2' füzeleri Rusya'nın başkenti Moskova'dan fırlatıldığında İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabilecek menzile de sahip. ABD basınına göre, füzenin menzili içerisinde ABD'de de yer alıyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
12142