Zanka

Zafer Günü kutlamalarında konuşan Rusya lideri Putin, NATO’nun kendileri için tehdit oluşturduğunu ve Kiev’in nükleer silah konuşlandırma planları olduğunu belirterek “Verilebilecek tek doğru karar buydu. Ukrayna'da yapmamız gerekeni yaptık, bağımsızlık için yaptık” dedi…

Rusya’nın 9 Mayıs 1945 yılında Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferin yıldönümü olan Zafer Günü kutlamaları Moskova Kızıl Meydan’da başladı.

Kutlamalarda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, net mesajlar verdi ve Ukrayna’ya karşı savaşın nedenlerini anlattı.

Putin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Rusya her zaman güvenliğine çok önem vermiştir. Donbass topraklarına ve Kırım’a girmek istiyorlardı. Kiev’in nükleer silah konuşlandırma planları vardı. NATO birliği aktif bir şekilde bize yakın bölgeleri keşfetmeye başladı ve o yüzde bu bizim için kabul edilemez bir tehditti.

* İşte bu sebeple Rusya harekete geçti. Verilebilecek tek doğru karar buydu. Ukrayna'da yapmamız gerekeni yaptık, bağımsızlık için yaptık. Egemen ve demokratik bir ülkenin alabileceği kararı aldık.

* Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra ABD atağa geçti. Batı’nın ahlaki çöküntüsü ve aynı şekilde zafer için çalışmış olan Rusların başarısını görmezden gelmeye çalıştı.

* Batı, Rusya’yı dinlemek istemedi, başka planları vardı.

* Her şey bunu bize gösterdi ki biz haklıydık. Hem ABD hem de kendi uyduları çok fazla şey yaptı. Bir şeylerin olması gerekiyordu. Hala askerler yerleştirdiklerini görüyorduk, gördük. Rusya bunu önledi. Güçlü bir ülke olmak için önemliydi bu. ABD bilhassa böyle bir adım attı.

* İkinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybedenleri anıyoruz. Aynı şekilde 2014 yılında Odessa’da ölenleri ve Neo-Nazilerin katlettiği insanları da anıyoruz.

* Tabi ki hayatını kaybedenlerin ailelilerine de yardımcı olacağız. Yoğun çabaları için, vatanperver çabaları için onlara teşekkür ediyorum.

* Bizim aramızı açmaya çalıştılar bölmeye çalıştılar ama başaramadılar. Birbirimizi koruyoruz. Erkek kardeşler kız kardeşler olarak birlikteyiz. Babalarınızın büyüklerinizin savaştığı gibi birlikteyiz. Çünkü en büyük değer vatanımıza karşı birlik olmak, korumak. 2.Dünya Savaşı'nda Nazileri yenenler yine mücadelede.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver