Zanka

Asker kıyafeti giyen 18 yaşındaki bir beyaz kişi, Buffalo kentindeki süpermarkette siyahileri hedef aldı. Saldırganın Twitch’den canlı da yayınladığı saldırıda, 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin de yaralandığı bildirildi…

ABD’nin New York eyaletine bağlı Buffalo kentinde, bir süpermarkette siyahilere yönelik saldırı düzenlendi.

18 yaşındaki Payton Gendron isimli askeri tarzda kıyafetler giyen bir beyaz tarafından düzenlenen saldırıda, 10 kişinin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığını açıklandı. Ölenler arasında süpermarkette güvenlik görevlisi olarak çalışan ve saldırgana müdahale etmeye çalışan emekli bir polisin de yer aldığı belirtildi.

Saldırganın süpermarkete tüfekle girdiğini ve ateş açtığını belirten yetkililer, olayın ırkçı bir saldırı olduğunu ve saldırıya ilişkin nefret suçu soruşturması başlatıldığını ifade etti.

SALDIRIYI CANLI YAYINLAMIŞ

Saldırganın saldırıyı sosyal medya platformu Twitch'de canlı yayınladığı ortaya çıktı.

Saldırının ardından Twitch, görüntüleri kaldırdığını açıkladı.

POLİS MANİFESTOYU İNCELİYOR

Öte yandan polis saldırgana ait olduğu düşünülen ve internette yayınlanan manifestoyu incelediğini açıkladı.

ABD medyasına göre 180 sayfa olduğu belirtilen ve saldırganın yazdığına inanılan manifestoda, "siyasi elitlerin beyaz nüfusu azaltmak için göç ve diğer politikaları kullandığı belirtiliyor ve saldırganın mümkün olduğu kadar çok siyahiyi öldürme planı" yer alıyor.

Manifestoda saldırgan, kendisini "faşist, beyazların üstünlüğünü savunan biri ve ırkçı" olarak tanımlıyor.

Saldırganın manifestosunda 2020 yılında pandemi sırasında can sıkıntısından "4chan" web sitesine göz atmaya başladığını, sitede önce silahlar, daha sonra da beyazların üstünlüğünü savunan infografiklerle karşılaştığını yazdığı ifade ediliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver