Zanka

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Bakan Çavuşoğlu’yla görüştüğünü belirtti ve “Finlandiya ve İsveç arasındaki farklılıklar konusunda halen devam eden görüşmeler var. Sonuç olarak bu iki ülkenin üyeliği konusunda bir konsensusa ulaşacağımızdan eminim” dedi…

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Berlin'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğinin bir süreç olduğunu ve en sonunda bu iki ülkenin NATO'ya üyeliği konusunda fikir birliğine ulaşacaklarından emin olduğunu söyleyen Blinken, NATO'nun da farklılıkların müzakere edilmesi için geniş bir diyalog platformu olduğunu ve her konunun ele alındığını belirtti.

Blinken, Türkiye ile ilgili olarak da “Dışişleri Bakanı ile bu konuyu görüşme fırsatım oldu. Görüşmeyi betimlemeyeceğim ancak Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılımı noktasında güçlü bir konsensus olduğunu söylemekle yetineyim. Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasındaki farklılıklar konusunda halen devam eden görüşmeler var. Sonuç olarak bu iki ülkenin üyeliği konusunda bir konsensusa ulaşacağımızdan eminim.”  ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver