Zanka

Rusya’nın Finlandiya ve İsveç ile problemi olmadığını söyleyen Rusya lideri Putin, “NATO'nun genişlemesi problem” dedi…

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği sürecine ilişkin Rusya’dan gözdağı gibi açıklamalar geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Finlandiya ve İsveç'e olası katılımını 'büyük bir hata' olarak nitelendirdi ve bu durumun geniş kapsamlı sonuçları olacağını vurguladı.

Ryabkov, “Durum, elbette, koşullar ışığında kökten değişiyor. Ancak İsveç ve Finlandiya'nın güvenliğinin bu kararın sonucunda güçlendirilemeyeceği bize göre çok açık. Onlar da böyle yanılsamalarına sahip olmamalılar. Askeri gerilimin genel seviyesi artacak, bu alanda öngörülebilirlik azalacaktır. Yazık ki sağduyu, bazı hayali hükümlere karşı kurban ediliyor” ifadesini kullandı.

PUTİN: NATO’NUN GENİŞLEMESİ PROBLEM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise konuya ilişkin açıklamasında “Rusya'nın Finlandiya ve İsveç ile problemi yok, NATO'nun genişlemesi problem. İsveç ve Finlandiya'nın askeri altyapısı genişletilirse tepki veririz.” dedi.

NÜKLEER UYARISI YAPILMIŞTI

Öte yandan Rus devlet televizyonu dün, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katıldıktan sonra topraklarında askeri üslere izin vermesi halinde Moskova'nın Avrupa sınırlarına taktik nükleer silah konuşlandırabileceğini söylemişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver