Zanka

Temmuz ayında eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan ertelemezse, içki ve sigaraya ÜFE oranında zam gelecek. Gidişata göre de bu oran yüzde 60’ı bulacak gibi görünüyor. Bu durumda mevcut durumda 22 liradan satılan en ucuz sigara, 40 liraya çıkacak…

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kanunu gereği, Temmuz ayında alkol ve sigaraya 6 aylık ÜFE oranında zam gelebilir. ÖTV zammının uygulanıp uygulanmayacağı ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın kararına bağlı. Zira cumhurbaşkanının zammı düşük tutma ya da iptal etme yetkisi bulunuyor.

Bu yıl 4 aylık ÜFE yüzde 39’u geçti, aynı hızla gitmesi durumunda 6 aylık ÜFE’nin yüzde 60’ı aşması bekleniyor.

Temmuz ayına yaklaşıldıkça alınacak karara dair merak artarken, zam gelmesi senaryosunda ortaya çıkan rakamlar ise oldukça düşündürücü.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; İçki ve sigaranın ÖTV'sine ocak ayında yüzde 47.40 zam yapıldı. Bu zam fiyatların yüzde 50'ye varan oranlarda artmasına yol açtı. Erdoğan yetkisini kullanmazsa, çok daha ağır tablo ortaya çıkacak.

Hesaplamalara göre bugün 22 liraya satılan en ucuz sigaranın fiyatı, ÜFE'nin yüzde 60'a çıkması halinde 37 liraya yükselecek. ÜFE yüzde 70'e çıkarsa 40 lira olacak. En pahalı sigara da 51 lirayı görecek.

 

İLGİLİ HABER İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ:

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11