Zanka

Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninin ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gençliğin sorunlarının azaldığı, eğitimin en üst seviyede, en kaliteli şekilde olduğu, gençlerin ‘Çalıştığımda olur; liyakatim varsa, çalışırsam, ortaya azmimi koyarsam başarabilirim’ diyebildiği, hayallerini bu ülkede kurabildiği, genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum” dedi…

İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ilk tören, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlendi.

 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu'nun ev sahipliğindeki törene, CHP İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Resmi törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) organize ettiği etkinlik başladı. İBB Spor Kulübü sporcusu Tuana Tuna’nın “Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda” şiirini okunmasından sonra Ekrem İmamoğlu, İBB çelengini zabıta mangası eşliğinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na bıraktı.

İmamoğlu’nun ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri sırayla anıta çelenk sundu.

GENÇLERİN SORUNLARINA YÖNELİK MESAJ VERDİ

Ekrem İmamoğlu, törenle ilgili değerlendirmelerini anıtın önünde, gençlerin arasında yaptı.

19 Mayıs’ı, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün “doğuş anı” olarak kabul ettiklerini belirten İmamoğlu, gençlere karşı sorumluk duyan yöneticiler olduklarına vurgu yaptı. Gençlere, “kötülüklerin değil iyiliklerin buluştuğu şehirler armağan etme” sorumlulukları olduğunu kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:

“Özellikle genç arkadaşlarımızın enerjisini hissederek aslında ne kadar büyük sorumluluğa sahip olduğumuzu, bugünün yöneticileri onların mahcup olacakları, yarın görevleri devraldıklarında kötülüklerle değil, iyiliklerle buluştuğu şehirler, ülkemizin her sathında güzel gelişmeleri onlara armağan edeceğimiz bir sürecin sorumlularıyız.

Ben o anlamda her 19 Mayıs’ta kendimi bu güzel kentin milyonlarca gencine daha sorumlu bir belediye başkanı olduğunu hisseden bir kutlama anını yaşıyorum ve hissediyorum. Bayramımız kutlu olsun. Gençliğin sorunlarının azaldığı, eğitimin en üst seviyede, en kaliteli şekilde olduğu, gençlerin ‘Çalıştığımda olur; liyakatim varsa, çalışırsam, ortaya azmimi koyarsam başarabilirim’ diyebildiği, hayallerini bu ülkede kurabildiği, işsizliğin azaldığı, genç işsizliğinin neredeyse yüzde 30’lara tırmandığı bir ortamdan genç işsizliğinin sona erdiği bir ülkeyi gençler adına da diliyorum. Umarım en kısa zamanda bu güzellikleri gençlerimize armağan ederiz. Bayramımız kutlu olsun.”

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver