Zanka

“Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu” demişti, o sözler koltuğundan etti…

Geçtiğimiz hafta Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Zor Ama Yine De Sor” programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Çağlayan’ın “Yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden ilişkiler kuruldu, imzalar atıldı. Ama hükümete yakın çevreler BAE'yi 15 Temmuz'un sponsoru ilan etmişti. Arada ne değişti?” sorusuna şöyle yanıt vermişti:

“15 Temmuz’un mademki finansörü, mademki Türkiye’ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düşmanlarının finansörü, Birleşik Arap Emirlikleri. Esas sormamız gereken soru şu: Biz buna inanıyoruz, siz inanıyor musunuz? Biz de inanıyoruz. O zaman siz niye Birleşik Arap Emirlikleri ile beraber ilişki kurmamızı istediniz?

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bize ‘Niye Birleşik Arap Emirlikleri'ni dışlıyorsunuz?’ dedi. Sanki Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın tek uluslararası süjesi ve onlarla ilişki kurmadık diye Türkiye uluslararası toplumda yalnızlaştığı ifadelerini kullandılar. Yahu benim çıkarım neyi gerektiriyorsa…

Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye'nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye'ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

ÇELİK, “PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMIYOR” DEMİŞTİ

Cahit Özkan’ın bu sözleri gündeme bomba gibi dümüştü. Tartışmalar üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise “Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” demişti.

İDDİALAR DOĞRU ÇIKTI

Yaşananlar üzerine Özkan’ın görevden alınacağı iddia edilmişti. O iddialar bugün doğrulandı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; Cahit Özkan görevden alındı. Görevden alma kararı Grup Başkanı İsmet Yılmaz tarafından tebliğ edildi.

YERİNE YILMAZ TUNÇ ATANDI

Yılmaz, Özkan'dan boşalan koltuğa Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un geldiğini yine telefonla arayarak bildirdi.

Tunç, Sözcü'nün sorusu üzerine “Şu anda bir cenaze namazındayım, Grup Başkanımız İsmet bey arayarak tebliğ etti. Hayırlı olsun” demekle yetindi ve olayı doğrulamış oldu.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
5