Zanka

CHP’nin dün Maltepe’de düzenlediği Milletin Sesi mitingine, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından ziyade yaşanan bir olay damgasını vurdu. Gezi tutuklularının ailelerinin podyumda ilerlerken bir slogan atılmaya başlandı. Bu slogan sosyal medyayı ikiye böldü. Kimileri “Her yer Kandil, her yer direniş” dendiğini, kimileri ise “Her yer Taksim, her yer direniş” dendiğini savunuyor…

Dün Maltepe sahilinde CHP’nin 'Milletin Sesi' mitingi düzenlendi. Beklenen büyük mitinge, binlerce vatandaşın yanı sıra 6’lı masadaki partilerin temsilcileri ve Gezi davasında tutuklanan isimlerden bazılarının aileleri de katıldı.

Mitinge damga vuran olay; Gezi tutuklularının ailelerinin sahnede olduğu anlarda atılan bir slogan oldu. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde “Her yer Kandil, her yer direniş” dendiği ileri sürüldü ve tepkiler çığ gibi büyüdü.

Buna karşılık o sloganın “Her yer Taksim, her yer direniş” olduğu ve iktidar cephesine yakın medya organlarının ve grupların görüntülerle oynadığı iddia edildi.

Tartışmalar giderek büyürken, siyasilerden ise henüz konuyla ilgili bir paylaşım ya da açıklama yapılmadı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver