Zanka

Rusya nedeniyle enerji krizinden sonraki ikinci krizin gıda konusunda olacağını belirten Ukrayna lideri Zelenskiy, “Ukrayna limanlarını açmaz, gıda ürünlerine ihtiyacı olan Afrika, Avrupa, Asya ülkelerine yardım etmezsek gıda krizi yaşanacak” dedi…

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'yı 20 milyon ton gıda ihracatını engellemekle suçladı ve limanlarındaki engeller kaldırılmazsa birçok ülkenin gıda kriziyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Dünya, Rusya'nın Ukrayna limanlarındaki engellerini kaldırması için yardım etmeli, aksi takdirde enerji krizini bir gıda krizi takip edecek. Rusya; tahıl, arpa, ayçiçeği ve daha fazla gıdayı ihraç etmek için neredeyse tüm limanları engelledi. Rusya nedeniyle enerji krizinden sonraki ikinci kriz gıda krizi olacak. Ukrayna limanlarını açmaz, gıda ürünlerine ihtiyacı olan Afrika, Avrupa, Asya ülkelerine yardım etmezsek gıda krizi yaşanacak” ifadelerini kullandı.

“ENGELLERİ KALDIRMANIN YOLLARINDAN BİRİ ASKERİ ÇÖZÜM”

Çözüm için ise Zelenskiy, “Liman engellerini kaldırmanın yollarından biri askeri çözüm. Bu nedenle silahlarla ilgili soruşturmalar için ortaklarımıza yöneliyoruz” diye konuştu.

RUSYA VE UKRAYNA, DÜNYANIN TAHIL AMBARI KONUMUNDAYDI

Savaştan önce Rusya ve Ukrayna'dan gelen buğday arzı, küresel ticaretin neredeyse yüzde 30'unu oluşturuyordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Ukrayna, dünyanın 4'üncü en büyük mısır ihracatçısı ve dünyanın 5'inci en büyük buğday ihracatçısı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1