Zanka

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus, “Burada kazanmamız için her şart var. Her imkanımız var. O yüzden bu sene şampiyon olmak istiyoruz” dedi. Mesut Özil hakkında da konuşan Jesus, “Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim” dedi…

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yeni teknik direktör Jorge Jesus, imza töreni için basın toplantısı düzenledi.

Başkan Koç, “Sezonu istediğimiz noktada bitiremedik. Bu karar kolay değildi. Nisan veya Mayıs ayında almadık. Sezonu 2. bitirdik. İsmail Hoca'ya çok teşekkür ediyoruz. Dünya çapında bir teknik direktör getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nisan ayı itibarıyla Jorge Jesus'la olan görüşmelerimiz daha da arttı. Mayıs'ın başına doğru, daha somutlaşmaya başladı” diye konuştu.

Portekizli teknik adam ise şöyle konuştu:

* Burada olmak benim için büyük bir gurur. Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birini olduğunu biliyorum. Buraya maddi sebeplerden dolayı gelmedim. Büyük bir takımda çalışmak istiyordum. Tutkulu taraftarı olan bir takımda çalışmak istiyordum.

* Ben de Fenerbahçe taraftarına benziyorum. Ben de burada tutkuyla çalışmak istiyorum. Ben kendi işime güveniyorum. Burada kazanmamız için her şart var. Her imkanımız var. O yüzden bu sene şampiyon olmak istiyoruz.

* Futbolda sistem önemli ama başka önemli şeyler de var. Oyuncular da çok önemli. Elinizdeki oyuncular için en ideal sistemi belirlemelisiniz. Genellikle 4-4-2 oynadım ama maça ve rakibe göre sisteminizi değiştirebilirsiniz.

“ARDA GÜLER ÇOK YETENEKLİ”

* Kim Min-Jae çok iyi, Avrupa'da her takım isteyebilir. Arda Güler çok yetenekli, gelişecek. Takımımıza yardım edeceğinden hiç şüphem yok.

“MESUT ÖZİL'LE İLGİLİ KARAR DEVAM EDECEK”

* Mesut Özil, gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim.

“ÖN BÖLGEDE OYNAYABİLECEK FUTBOLCULARA DA ODAKLANACAĞIZ”

 * Ofansif açıdan daha yaratıcı oyunculara ihtiyacımız var. Belirleyici olabilecek oyunculara odaklanacağız. Futbolda yetenekli oyuncunun yeteneğini sahaya yansıtabilmesini sağlamak gerekiyor. Ön bölgede oynayabilecek, göze hoş gelecek futbolculara da odaklanacağız.

“HER ZAMAN 1 YILLIK KONTRAT YAPARIM”

* Ben kulüplerle her zaman 1 yıllık kontrat yaparım. Zaten işler yolunda giderse kontratı yenileyebiliriz... Bu benim için yeni bir durum değil. Portekiz dışındaki her ülkede bu şekilde çalıştım.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver