Zanka

Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazılacağını açıklaması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkiler sürüyor. Neden Türk Hava Yolları denmediği tartışma konusu olurken, muhalefet cephesinden de tepkiler geldi…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız” sözleri tartışma yarattı.

Sosyal medyada Türk Hava Yolları denmemesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepki gösterenler arasında siyasi isimler de vardı.

AKŞENER: BİZ GELDİĞİMİZDE DÜZELTİP TÜRK HAVA YOLLARI YAZARIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medyada Erdoğan’ın açıklamasını alıntılayarak “Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa #AzKaldı...” mesajını paylaştı.

CHP’Lİ ÖZKOÇ: BU YANLIŞTAN DÖN

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Erdoğan’a “Neden? Ben Türk’üm derken. “I am Türkiye” mi diyeceğiz bundan sonra? Erdoğan, bu saçma karardan geri dön!” diye seslendi.

BAŞ: TÜRK DEMEKTEN KORKMAYIN

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ise “Biz milleti olmayan bir ülke değiliz, biz ülkesi olan bir milletiz. O yüzden Türk demekten korkmayın. Korktukları şey olun, Türk olun!” ifadelerini kullandı.

“YEDİRMEYİZ”

Gelen diğer tepkilerden bazıları da şöyle:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem; “Türk Hava Yolları olacakmış Türkiye Hava Yolları! Kaybettiğiniz oyları konsolide etmek için her gün ayrı bir gerilim çıkarmaktan, toplumu kavga ettirmekten bıkmadınız. Her seçim öncesi aynı senaryo ama bu sefer tutmayacak, benden söylemesi.”

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık; “Anlaşılan Türk Hava Yolları gözden çıkartılmış. Türkiye Hava Yolları değil, Türk Hava Yolları (Turkish Airlines) demeye devam edeceğiz. Türkiye'nin tek markası Türk Hava Yolları… yedirmeyiz”

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli; “Ben her yerde ‘'Türk Hava Yolları, Turkish Airlines'' demeye devam edeceğim. Gurur duyuyorum kelime oyunları ile ‘'Türk'' demekten vaz mı geçiliyor?”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver