Zanka

Adeta yılan hikayesine dönenen yayın ihalesi süreci, TFF’ye yeni başkan seçilmesiyle son buldu. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklama yapan yeni TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bu sene Süper Lig yayın ihalesinde bir uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Farklı bir formül için zamanımız maalesef yok” dedi…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu sonucunda, tek başkan adayı olan Mehmet Büyükekşi resmi olarak TFF Başkanı seçildi.

Seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbolun marka değerinin artması gerektiğinin önemini belirtti ve ‘şeffaflık’ vurgusu yaparak şöyle konuştu:

“Bu konu o kadar önemli ki; yayın ihalesinin geliri, küresel futbol ekonomisinde Türkiye'nin alacağı pay, dünyanın en iyi oyuncularının ligimize gelmesi, sponsorluk gelirlerinin artması, seyircinin ilgisinin artması buna bağlı. Bu yüzden bu konuya klasik değil, yepyeni bir bakış açısıyla bakacağız. TFF bundan böyle tüm paydaşlarıyla yenilikçi, şeffaf ve kurumsal olacaktır. Bunu başarabilmek için de ilklere imza atıyoruz. TFF'de bugüne kadar kadın yönetim kurulu üyesi olmamış, biz 2 kadın yöneticiyle yola çıkıyoruz.”

“FARKLI BİR FORMÜL İÇİN ZAMANIMIZ MAALESEF YOK”

Futbol yayın ihalesi hakkında da açıklama yapan Büyükekşi, yayıncı kuruluş olan beIN Sports ile anlaşmayı uzatmak zorunda kaldıklarını ifade etti ve “Hepimiz ana sorunların ne olduğunu biliyoruz. Sadece yayın ihalesiyle ilgili iki cümle söyleyeceğim. Bu sene Süper Lig yayın ihalesinde bir uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Farklı bir formül için zamanımız maalesef yok. 1 sene sonrası için şimdiden hemen çalışmalara başlamak zorundayız. Bu defa bunu son dakikaya bırakmadan, daha hızlı çalışarak farklı çözümler üretmek için yola çıkacağız” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver