Zanka

İzmir’de çiftçilerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Planlama yapacağız. Bakıyorlar patates çok iyi herkes patates ekiyor bir bakıyorsunuz ertesi sene zarar etmişsiniz. Sen fasulye, sen pamuk ekeceksin, plan yapacağız. Sandığa gideceksiniz, unutmayın. Umudumuz buy salonda. Bu salon çalıştığı sürece, sandığa gidip vicdanını dinleyip oy kullandığı sürece Türkiye’nin kaderini beraber değiştireceğiz. Üreteceğiz ve kazanacağız, o beyefendiyi de emekli edeceğiz” dedi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Çiftçi Buluşması’nda konuştu. Üreticilerin sorunlarını çok iyi bildiklerini vurgulayan CHP lideri, partisinin iktidar olması durumunda tarım ve hayvancılıkta izleyecekleri yol haritası ve hayata geçirecekleri adımları anlattı.

Sabah FOX TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma. Dışarıdan niye gazel okuyor?” çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, çiftçilere de “Size sözüm var sizi bu milletin efendisi yapacağız. Üreteceğiz ve kazanacağız ve o beyefendiyi de emekli edeceğiz, endişe etmeyin” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“SİZ MİLLETİN EFENDİSİ OLMAYACAKSINIZ DA KİM OLACAK?”

* Kadın kardeşlerimi dinledim derdinizi biliyorum, sadece bu bölgede yok bu sorunlar, kuzey, güney, doğu, batı hepsi bunu yaşıyor, madem ki çiftçi milletin efendisi olacak, hem bu devleti kuran hem de bu partiyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk köylü milletin efendisi olacak diyorsa emin olun bunu yapacağız.

* Sizi milletin efendisi yapacağız. Günün 24 saati çalışan, karnımızı doyurmamız için çalışan sizler milletin efendisi olmayacaksınız da kim olacak?

“ONLAR CEPLERİNİ, BEN İSE SİZİ DÜŞÜNMEKLE MEŞGULÜM”

* Her şeyin farkındayım ve onlarda biliyor ama onlar ceplerini doldurmakla meşgul ben ise sizi düşünmekle meşgulüm, onlar Amerikalarda çiftlikler alıyor, gökdelenler yapıyorlar, yaptığınız iş çok değerlidir, tarım stratejik sektördür, eviniz, çamaşır makineniz olmayabilir ama yemek olmazsa, çiftçi ekmezse olmaz.

“HER ÇİFTÇİNİN MALİYET ARTI KARI OLACAK, EĞER ZARAR EDERSE ONU DEVLET ALACAK”

* Sizin bir nefes almanız, bir rahatlamanız lazım bir kredi faizinizi sıfırlayacağız. İki her çiftçi önceden ne ekeceğini bilecek bu planlanacak, hiçbir çiftçi zarara etmeyecek. Çiftçi zarar etti mi olmaz siz zarar ederseniz biz zarar ederiz.

* Kim ne ekecekse maliyeti çıkaracağız üstüne makul bir kar vereceğiz, 100 lira maliyet mi var biz de üstüne 25 kar verip diyeceğiz ki 125 satabiliyorsan istediğine sat, eğer onun altına düşerse devlet alacak, her çiftçinin maliyet artı karı olacak, eğer zarar ederse onu devlet alacak.

“TARSİM ÖDENECEK, KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK, HACİZ KALKACAK”

* Sel olur, yangın olur TARSİM(Devlet Destekli Tarım Sigortası) kanununu yeniden yapacağız, TARSİM çiftçinin zararını karşılayacak.

* Tarım kanunun 21. Maddesi diyor ki her yıl çiftçiye milli gelirin yüzde 1’i kadar teşvik verilir diyor, verilebilir demiyor verilir diyor 273 Milyar lira size ödenmesi gerek kanuna göre ama...

* Biz bunun da sözünü veriyoruz, bütçeye yazacağız, çiftçi odalarına gelin bakın diyeceğiz ve denetleyecekler, çiftçi birlikleri, ziraat odaları size milli gelirden yüzde 1 verdik mi vermedik mi onu denetleyecek.

“ÜRETECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ, O BEYEFENDİYİ DE EMEKLİ EDECEĞİZ”

* Gençler kırsal çalışmak istemiyorlar. Şehirlere gidip iyi gelir elde edemiyorlar. Kırsalda çalışan gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek, bunu da yapacağız. Alın terinin değerli olduğunu biliyorum, emeğin değerli olduğunu biliyorum. Kadınların kırsal kesimde erkeklerden daha çok çalıştığını da biliyorum. Bütün bunları ortadan kaldırmak mümkün.

* Sandığa gideceksiniz, oy kullanmaya gideceksiniz. Söylediklerimi sakın unutmayın. Bizim karnımızın doyuran sizlersiniz, alın teri dökenler sizlersiniz. Kazanması gereken sizlersiniz. Bu milletin efendisi olması gereken sizlersiniz. Bunu yapacağız.

* Bizi böyle saraylardı, oydu, buydu onlar değil… Çiftçinin evine gideceksin, milletten kopmayacağız. Emeği var elin teri var. O üretecek bizim karnımız doyacak. Bizim insanımızı üretecek. Herkes kar edecek.

* Planlama yapacağız. Bakıyorlar patates çok iyi herkes patates ekiyor bir bakıyorsunuz ertesi sene zarar etmişsiniz. Sen fasulye, sen pamuk ekeceksin, plan yapacağız.

* Sandığa gideceksiniz, unutmayın. Umudumuz bu salonda. Bu salon çalıştığı sürece, sandığa gidip vicdanını dinleyip oy kullandığı sürece Türkiye’nin kaderini beraber değiştireceğiz.

* Üreteceğiz ve kazanacağız, o beyefendiyi de emekli edeceğiz.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver