Zanka

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yargıya bakıyorsunuz adaleti dağıtmaktan uzak. Yönetimin ne yaptığı belli değil. Saray ayrı havalarda. Halka gidiyorsunuz dünya kadar şikayet dinliyorsunuz. Yönetim ile halk arasında uçurum var. Saray ne yaptığını bilmiyor, halk perişan. Çıkış noktası; açık ve net söylüyorum, herkese söylüyorum, Türkiye'nin bu bataktan çıkış noktası CHP” dedi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“SARAY NE YAPTIĞINI BİLMİYOR, HALK PERİŞAN”

* Yargıya bakıyorsunuz adaleti dağıtmaktan uzak. Yönetimin ne yaptığı belli değil. Saray ayrı havalarda.

* Halka gidiyorsunuz dünya kadar şikayet dinliyorsunuz. Yönetim ile halk arasında uçurum var. Saray ne yaptığını bilmiyor, halk perişan.

* Çıkış noktası; açık ve net söylüyorum, herkese söylüyorum, Türkiye'nin bu bataktan çıkış noktası CHP. Her kuruşun hesabını veren yönetim gelecek. Karanlıkları aydınlığa çevirmek gibi görevimiz var. Bu görevi ya yapacağız ya yapacağız.

“BİR SANSÜR KANUNU GETİRMİŞLER”

* Yasama, yargı, yürütme kuvvetler ayrılığı bir kişiye bağlı. Bir sansür kanunu getirmişler. Sarayda hazırlanmış bunun altına imzalarını atıyorlar, ne olduğunu da bilmiyorlar. Nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller.

* Herkesin ağzına bant çekelim kimse konuşmasın. Yargıtay'dan bir isim çağırmışlar, 'Yanlıştır bu' dedi.

* Silivri bu ülkenin tarihinde önemli bir yeri olacak. Adaletsizliğin tarihini yazmak isteyen önce Silivri'ye bakacaktır.

* Nazilerin toplama kampı gibi. Ülkenin Genelkurmay Başkanı'nı bile terörist diye içeriye aldılar. Yargı vesayet altında. Gidelim herhangi vatandaşa soralım; 'Adalet var mı' diye; 'Hangi adalet, adalet yok' diyecek.

* Basın özgürlüğü ülkeyi sağlıklı yöneten idarenin vazgeçilmezidir. Biz ülkeyi yönettiğimizde medya özgürlüğü olacak, bizi eleştirebilecekler. Özgür medyanın olmadığı yerde demokrasi olmaz, düşünce özgürlüğü olmaz. Beyler rahatsız oluyor. Biz inandığımız yolda yürüyeceğiz.

* Anayasa'da der ki basın hürdür, sansür edilemez. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çıkarsa da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz, ayrıntılarıyla anlatacağız. En güçlü gazete fısıltı gazetesidir. Bunu da kendilerine söyleyeyim.

PINAR GÜLTEKİN DAVASINDA ÇIKAN KARARA TEPKİ

* Yargıç haksız tahrik indirimi sağladı. Müebbeti 23 yıla döndürdü. Hangi vicdan, hangi ahlak kabul eder? Kadınların susmaması lazım. Kadınlara yapılan bütün haksızlıkların karşısında birlikte olmak zorundayız.

PRENS SELMAN’IN TÜRKİYE ZİYARETİ

* Bir devletin itibarı, saygınlığı vardır. Bunu koruyacak olan yöneticilerdir. Eğer İstanbul'da Suudi Konsolosluğu'nda bir cinayet işleniyorsa, o cinayeti araştırmak gerekli cezayı vermek Türkiye Cumhuriyeti'nin görevidir.

* Siz para uğruna, dilencilik için birilerinden para istemeye gidiyorsunuz ve Türkiye'de işlenen bir cinayet davasını Suudi Arabistan'a veriyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti devletinde vicdan sahibi herkese sormak isterim; Türkiye'nin itibarını bu kadar ayaklar altına alan, para uğruna bu ülkenin itibarını satanlara ne denir? Bunlar ülkeye asla itibar kazandıracak olaylar değildir.

“BUNLARIN TAMAMINI EMEKLİ EDECEĞİM”

* Sandığa gideceğiz, ben bunların tamamını emekli edeceğim. Hiç kimse endişe etmesin. Türkiye'nin nasıl yönetildiğini görün. Bu kadar güzel bir ülkeyi bu kadar kötü yönetemezsiniz.

* Türkiye Cumhuriyeti devletinin başındaki kişi, katille kucaklaşacak. AK Parti'ye oy vermiş ve vicdanını sorgulayan kardeşlerime ve ülkücü kardeşlerime sesleniyorum; bu ülkenin itibarını, hakkı, hukuku savunan biziz. Artık dur demenin zamanı geldi. Sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyun.

* İsrail 10 kardeşimizi şehit etti, dosyayı Türkiye'ye verdiler mi, vermediler. Sonra 20 milyon dolara dosyayı kapattırdılar. Biz unutmadık. Rüşvet alandan büyükelçi yaparsanız, bu iş kokmaya başlar. Şimdi kucaklaşacak.

"ÇİFTÇİYE HER YIL MİLLİ GELİRİN YÜZDE 1'İNİ VERECEĞİZ"

“Hiçbir çiftçinin zarar etmediği modeli inşa edeceğiz” diyen CHP lideri, iktidara geldiklerinde atacakları adımları da sıraladı:

1. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız iş, kredilerin faizlerini sileceğiz.

2. Havza bazlı planlama yapılacak. Ne ekecek, kaça satacak belirlenecek. Maliyet, makul kar taban fiyat olacak.

3. TARSİM'i yeniden düzenleyeceğiz.

4. Çiftçiye her yıl milli gelirin yüzde 1'ini vereceğiz.

5. Borcu olan çiftiçnin traktörü, hayvanı, tarlası haczedilmeyecek.

6. Üreticiler için kırmızı mazot uygulaması olacak, ÖTV ve KDV olmayacak.

7. Çiftçilere ucuz elektrik vereceğiz. Önce ucuz elektrik vereceğiz, sonra kooparatiflerle güneş enerjisi sistemiyle ücretsiz kullanacak.

8. Ekim yapılacak yerlerde ziraat mühendisi ve ziraat teknisyeni olacak. Besicilik yapılıyorsa veteriner olacak. Öğretmen, imam nasıl görev yapıyorsa mühendisler ve veterinerler de kamu görevlisi olarak çalışacak

9. Tarımla uğraşan gençlerin sosyal güvenlik primlerini biz ödeyeceğiz.

* Sözüm söz sizi bu ülkenin efendisi yapacağız. Kimseye el açmayacaksınız. Biz üreteceğiz.

BÜTÇE KANUNU

* Erdoğan ücretli rolü oynuyor. Bu rolleri bıraksın. Senin çocuklarının milyon dolarla nasıl oynadığını biliyoruz. Manhattan'da nasıl gökdelenler inşa ettiğini biliyoruz, Muhammed Ali'nin çiftliğini nasıl aldıklarını biliyoruz. Bu milletten çalınan her kuruşu geri vereceğim.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver