Zanka

Kozmik Oda üzerinden Bülent Arınç’ı hedef almak isteyen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, yanlışlıkla Erdoğan’ı taşladı. Bulut, gece saatlerinde yaptığı paylaşımı daha sonra sildi…

BirGün’de yer alan habere göre; TBMM Eski Başkanı ve AKP Kurucu Üyesi Bülent Arınç, katıldığı bir toplantıda iktidarı “Kral çıplak” diye eleştirmişti. Arınç’ın sözleri AKP’liler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, gece saatlerinde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında Kozmik Oda üzerinden Arınç’ı hedef almak isteyen Bulut, şu ifadeleri kullandı:

“Kozmik Oda’ya girilmesin diye yazım var arşivde duruyor!! Kozmik Oda’ya girilmesin diye yazdım adeta yalvardım!! Bu giriş sonrası kaç kahramanımız deşifre oldu ve şehit edildi! Buna sebep olanlar hala nasıl onur timsali gibi konuşuyor!! TC’nin hesabı kimsede kalmayacak!”

OKLAR YANLIŞLIKLA ERDOĞAN’A GİTTİ

Bulut, bu sözleriyle yanlışlıkla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almış oldu. Ardından paylaşımın silindiği görüldü.

NE OLMUŞTU?

26 Aralık 2009’da kamuoyunda ‘Kozmik Oda’ olarak bilinen Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda, daha sonradan FETÖ üyesi oldukları ortaya çıkan 5 savcı tarafından arama gerçekleştirilmişti. Arama talimatını da FETÖ davasından tutuklu bulunan eski savcı Mustafa Bilgili vermişti.

İlk gün arama yapılmasına izin verilmemesinin ardından dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, o dönem Başbakan olan Erdoğan ile görüşmüştü ve ‘devlet sırlarının ifşa olacağı’ gerekçesiyle arama kararından vazgeçilmesini istemişti. Ancak Erdoğan'ın bu talebe karşı çıkmış ve ‘Kozmik Oda’da arama başlatılmıştı.

O dönemde 'muhalif' olan ve ulusalcı görüşleriyle bilinen Yiğit Bulut, AKP'yi eleştiren köşe yazıları kaleme alıyordu. 2013'te saf değiştiren Bulut, Başbakanlık Başdanışmanlığı'na atanmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1