Zanka

Bakan Çavuşoğlu ve İsrailli mevkidaşı Lapid, ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu “İsrail ile diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık” derken, Lapid ise “İsrail vatandaşlarına saldırıların önlenmesi adına hem Türk istihbarat mensuplarına, polis teşkilatına teşekkür ediyoruz” dedi…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İsraillilere yönelik terör tehdidine de değinen Çavuşoğlu “Bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara, terör saldırılarına hiçbir şekilde izin vermeyiz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca İsrail ile normalleşme adımları kapsamında, ikili ilişkilerin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmanın başladığını söyledi.

LAPID: EKONOMİK VE SİYASİ DİYALOGU DA GELİŞTİRECEĞİZ

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İsrail vatandaşlarına saldırıların önlenmesi adına hem Türk istihbarat mensuplarına, polis teşkilatına teşekkür ediyoruz. Türk istihbaratı İran'ın komplosunu ortaya çıkardı. İran terör saldırısı girişimlerinin arkasındadır. Bu konuda alınan istihbaratlar şüpheye yer vermemektedir. İran masum İsrailli turistlerin canına kastetmekle kalmamıştır, Türkiye'nin egemenliğine de kastetmişlerdir. Hiçbir ülke buna müsaade edemez. Türkiye bu konuda nasıl yanıt vereceğini de bilir, buna eminiz.

Türkiye bizim bir numaralı turist destinasyonlarımızdan biri. Güzel İstanbul'a memleketinizin güzel kumsallarına hayranım. Çok yakın gelecekte umuyoruz ki İsrailli turistler de Türkiye'ye korku olmaksızın dönebileceklerdir. Önümüzdeki günlerde sizin Kudüs ziyaretinde başlatmış olduğunuz girişimi nihayetlendireceğiz. Hem Türk sahil kesimlerine hem de İstanbul'a İsrail havayolu firmalarının doğrudan uçuşunu başlatmak üzere. Bu bağlamda İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok güzel devam etmekte. Büyükelçilerimizin yakında dönmesi için de önemli adımlar attık.

Ekonomik ve siyasi diyalogu da geliştireceğiz. Umuyorum ki bu adımları çok yakın zamanda tamamlarız.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver