Zanka

Seçimlerle ilgili Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağına yönelik tartışmalara yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Anayasa'ya göre bir engel var mı? Yok. Çok açık, Anayasal, yasal hiçbir engel yok. Adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adaylığı Anayasaldır, yasaldır. Hiçbir içtihatla, yorumla bu gerçeği kimse değiştiremeyecektir” dedi…

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Mamak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Muhalefet partilerinin bir araya geldiği 6’lı masayı hedef alan Bozdağ, “Şimdiden koalisyon görüntüleri, oturuyorlar 6 kişi masada, daha oturma düzeninde anlaşamayıp masayı yuvarlaklaştırdılar. Yarın başka konularda anlaşamayınca nasıl çözüm üretecekler merak ediyoruz. Birisi Libya Tezkeresi'ne 'evet' diyor diğeri 'hayır' diyor. Hangi konularda uzlaştıklarını göremedik. Şimdi Türkiye'nin hâkimi gibi masa etrafında toplanmış, orada bir takım delegasyon, birtakım değerlendirmeler yapıyorlar. Ben buradan söylüyorum, Türkiye'nin patronu masadakiler değil, Türkiye'nin patronu 84 milyon Aziz Türk milletidir” dedi.

“FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN YARIŞAN DÜNYA LİDERLERİ VAR”

Çok konuşulacak çıkışlarda da bulunan Bozdağ, “Dün Başbakan'ın aciz bir biçimde oturduğu bir fotoğraftan, bugün Cumhurbaşkanı'ndan randevu alıp fotoğraf çektirmek için yarışan dünya liderleri var. Nereden nereye” diye konuştu.

Bozdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmasaydı Türkiye'nin hali pandemide, ekonomide, diğer alanlarda nasıl olurdu?

* İktidar ayrı, muhalefet ayrı, her gün Meclis'te, tam zamanlı, bu iktidarı yıkalım diye uğraş veren muhalefetin, Türkiye'ye ödeteceği bedeli düşünebiliyor musunuz? Ama şimdi yapamıyorlar. Neden? İktidarı parlamentodaki hesaplar değil, otellerdeki dolaplar değil, sandıkta halkın iradesi belirliyor. İstikrarı halk kuruyor ve güçlü iktidar çıkıyor.

* Daha şimdiden koalisyon kuralım diyorlar. Belediyeleri paylaştılar, memleketi de paylaşmak için 'taksimatı seçimden önce yapalım, kim nerede olacak, nereye gidecek?' Ya bu millet, size taksim ettirmez.

* Uygulamaya bakın, sözlerine bakın çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Her gün hükümeti bozma, iktidardan ayrılma tehdidi altında, yanında olanların baskısıyla hareket edenler cesur kararlar alabilir mi? Türkiye'nin yaralarına neşter vurabilir mi? Türkiye'nin sorunlarını çözmek için riskler alabilir mi? Alamaz.

* Yahu biz bu bedeli ödedik. Rahmetli Atatürk'ten sonra rahmetli Menderes Türkiye'de iktidar olsaydı, rahmetli Menderes'ten sonra 65-69 gibi rahmetli Demirel iktidar olsaydı, ondan sonra da rahmetli Özal olsaydı, arkasından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iktidar olsaydı, acaba bugün Türkiye'nin siyasi ekonomik gücü, kuvveti, kudreti nasıl olurdu?

ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI: YASAL HİÇBİR ENGEL YOK

* Şimdi kalkmışlar, ikinci defa aday olamaz diye kendi seçimlerini, Tayyip Bey'in adaylığını engelleme umuduna bağlamışlar.

* Anayasa'ya göre bir engel var mı? Yok. Çok açık, Anayasal, yasal hiçbir engel yok. Adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adaylığı Anayasaldır, yasaldır. Hiçbir içtihatla, yorumla bu gereceği kimse değiştiremeyecektir. Aziz milletimiz de onu yeniden Cumhurbaşkanı seçecektir.

* Siz bırakın ikinci defa adaylığını engellemeyi, Anayasa'nın ilgili hükmünü 2028'de nasıl engelleyeceğinize kafa yorun. Yarın Anayasa üçüncü defa adaylığına imkân veren şartları da düzenliyor.

*  Bu millet öyle bir irade ortaya koyduğunda, milletin iradesi karşısında nasıl duracaklar? Siyasetin baş pehlivanı televizyonda laf ebeliği yapmakla değil, siyaset meydanında halkın önünde kıspet giyip, halkın hakemliğiyle birinci olmakla tescil edilir.

* 2014'te Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı kıspetini giyip milletin önüne çıkma, yürekliliğini, cesaretini gösteremedi. Şimdi 2023 seçimleri var, hala kıspeti ben giydim, ben adayım, baş pehlivanlığa varım diyerek Tayyip Bey'in karşısına çıkma cesareti gösteremiyor, gel televizyona diye meydan okuyor.

* Tayyip Bey, korkaklarla yol yürümedi hiçbir zaman, yürekli adamlarla yol yürüdü. Aziz Türk milleti ile yol yürüdü.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver