Zanka

Çankırı’da partisinde yaşanan istifalara dair konuşan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, “Memlekete yirmi yıldır umut olamamış muhalefet partilerinin içinden bazıları Memleket Partisi’ne operasyon çekmekte çok mahirler. Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekilliği adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek” dedi…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yeniden belde statüsü kazanan ve 3 Temmuz’da da belediye başkanlığı seçiminin yapılacağı Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesini ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Ekonominin durumuyla ilgili iktidarı eleştiren İnce, “20 yıllık bir AKP iktidarının sonunda ülkenin geldiği nokta dilimle karpuz olmuştur. Yakında bardakla ay çiçek yağını da konuşacağız. Dilimle karpuzu hepimiz gördük. Akrabalara bilezik takılma devrini geride bıraktılar. Gram altını bu iktidar uydurdu. Doların geldiği noktayı görüyorsunuz. Merkez Bankası’nın rezervlerini erittiler” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞIYLA KANDIRDILAR”

İnce, Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili Gaye Usluer ile partinin Genel Sekreteri Hakkı Akalın’ın aralarında bulunduğu altı üst düzey yöneticinin partiden istifasına ilişkin ise şöyle konuştu:

“Memlekete yirmi yıldır umut olamamış muhalefet partilerinin içinden bazıları Memleket Partisi’ne operasyon çekmekte çok mahirler. Millete umut olamıyorlar ama bize operasyon çekmek istiyorlar. Bazılarını milletvekilliği adaylığıyla kandırıp istifa ettirmek. Bunun bir tane gerekçesi olabilir. Yine tıpış tıpış oy verdirilecek aday hazırlıyorlar demek ki. Tıpış tıpış oy verdirilecek aday koyarlarsa ‘Memleket Partisi başımıza bela olur, cumhuriyetçi, Atatürkçü oyları alırlar bizi zor durumda bırakırlar, iyisi mi biz bunlara operasyon çekelim’. Topunuz gelse bir şey yapamaz. Partimiz dimdik ayaktadır. Göreceksiniz Türkiye’nin geleceği biz olacağız. Türkiye’ye üçüncü bir seçeneği biz sunuyoruz, biz sunacağız.”

6’LI MASA ELEŞTİRİSİ

“Milleti fukaralaştıran bu iktidarın karşısında altılı bir masa var. Libya tezkeresinde bile anlaşamadılar” diyerek eleştirilerde bulunan Memleket Partisi lideri, şu sözlerle devam etti:

“Türkiye’de koalisyon süresi 11 aydır. Bu altılı masa geçtiğimiz günlerde bence dağılmıştır. Libya tezkeresinde bile anlaşamadıktan sonra memleketin hangi sorununu çözecekler? Libya tezkeresine ne diye ‘hayır’ veriyorsunuz. Akdeniz’de Türkiye’nin güçlü olmasını istemiyor musunuz? Siz Akdeniz’deki gazdan pay almak istemiyor musunuz? Siz Türkiye’nin Antalya körfezine sıkışmış bir kara devleti mi olmasını istiyorsunuz? Bu iktidardan millete umut yoktur. Çözüm yoktur. Ama bu muhalefetten de yoktur. Libya'ya tezkere konusunda anlaşamayanlar hangi konuda anlaşacaklar?”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver